Internaţionalele României la Badminton, în perioada 17-20 martie, la Timişoara

Internaţionalele României la Badminton, turneu din Circuitul European, care punctează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, se desfăşoară în perioada 17-20 martie, la Timişoara, potrivit unui comunicat al Federaţiei Române de Badminton remis MEDIAFAX.

165 afișări
Imaginea articolului Internaţionalele României la Badminton, în perioada 17-20 martie, la Timişoara

Internaţionalele României la Badminton, în perioada 17-20 martie, la Timişoara (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Vineri, 18 martie, s-au desfăşurat primele meciuri de pe tablourile principale de concurs. 64 de sportivi din 34 de ţări, între care şi 6 români, au luptat pentru un loc în a doua zi de concurs.

Favoriţii Laura Sarosi, la proba de simplu feminin, şi Pannawit Thongnuam, la simplu masculin, şi-au respectat poziţia şi au trecut de adversarii cu care s-au întâlnit.

Nu a fost cea mai fericită zi pentru reprezentanţii României, Andra Olariu a întâlnit-o în primul meci pe favorita numărul 1 a turneului şi a cedat în două seturi, 21-9, 21-6. În meciul cu rusoaica Elizaveta Pyatina, Sonia Olariu a fost nevoită să se retragă după un prim set pierdut, din cauza unei dureri provocate de o accidentare mai veche. Tot din această cauză, surorile Olariu au fost nevoite să se retragă din competiţia de dublu feminin, unde aveau programat un meci cu perechea Le Thu Huyen - Pham Nhu Thao (Vietnam).

Filimon Collins-Valentine, aflat la prima prezenţă pe tabloul principal de simplu masculin al unui turneu internaţional de seniori, a pierdut în faţa danezului Patrick Bjerregaard, după un meci de 3 seturi. Perechea formată din Maria Alexandra Duţu şi Ioana Ionică a fost învinsă de către Hansen şi Surrow din Danemarca. Mihai Grosu şi Andreas Thiel au cedat în faţa perechei ruse Nikolov - Rusev, iar la dublu mixt Mihai Grosu - Maria Alexandra Duţu şi Andreas Thiel - Ioana Ionică nu au reuşit să treacă de perechea Geffen - Molodezki (Israel), respectiv Hong Nam - Thu Huyen (Vietnam).

“A fost îmbucurător felul în care a jucat Collins, în special în primul set, în care a jucat aproape fără greşeală. Cred că a fost cel mai bun set al lui pe care l-am văzut până acum. Anul acesta e încă junior şi acum a început să joace şi la turnee de seniori pentru a creşte în clasament, obiectivul lui fiind calificarea la Tokyo 2020.”, a declarat Animona Huţu, preşedintele Federaţiei Române de Badminton.

Programul de sâmbătă a început la ora 10:00 cu sferturile de finală şi au continuat la ora 16:00 cu semifinalele turneului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici