INTERVIU: Grozav: A fost extraordinar să joc în faţa a 50.000 de spectatori

Atacantul român al echipei Standard Liege, Gheorghe Grozav, a declarat, vineri, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că a avut emoţii foarte mari la debutul său în Liga Europa, împotriva formaţiei SV Hamburg, contând pentru turul sferturilor de finală ale competiţiei.

64 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Grozav: A fost extraordinar să joc în faţa a 50.000 de spectatori

Grozav: A fost extraordinar să joc în faţa a 50.000 de spectatori (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Gheorghe Grozav, în vârstă de 19 ani, a semnat, la mijlocul lunii ianuarie, un contract valabil pe trei sezoane cu gruparea Standard Liege, la insistenţele fostului antrenor al formaţiei belgiene Ladislau Boloni. Pentru transferul său, gruparea belgiană, campioană en-titre, a plătit Unirii Alba Iulia suma de 300.000 de euro.

Grozav a fost aproape de un transfer la Standard înainte de începutul sezonului, însă cele două grupări nu au ajuns la un acord. Atacantul român a evoluat la echipa belgiană într-un meci amical împotriva formaţiei bulgare Lokomotiv Mezdra, însă în cele din urmă a revenit la Unirea Alba Iulia.

Gheorghe Grozav a debutat la formaţia din Liege în meciul câştigat, sâmbătă, cu Charleroi, (2-0), în play-off-ul campionatului belgian.

Joi, în meciul de pe AOL Arena, Grozav a intrat pe teren în minutul 76, când l-a înlocuit pe Goreux. Standard a pierdut, scor 1-2 (1-2), meciul disputat în Germania, în faţa formaţiei SV Hamburg, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Europa.

Pentru Unirea Alba Iulia, atacantul, înalt de 1,88 metri, a evoluat de 15 ori în Liga I, reuşind să înscrie două goluri.

Redăm, în continuare, interviul acordat de Gheorghe Grozav agenţiei MEDIAFAX:

Reporter: Cum te-ai simţit la debutul în Liga Europa?

Gheorghe Grozav: A fost un meci foarte bun, am avut nişte emoţii incredibile, pentru că erau circa 45.000-50.000 de oameni în tribune şi nu am mai jucat niciodată în faţa unui asemenea public. A fost extraordinar. De când am ieşit la încălzire mă uitam în tribune şi nu puteam să cred câtă lume este.

Reporter: Care sunt şansele pentru calificarea în semifinalele competiţiei?

Gheorghe Grozav: Totuşi am ieşit bine, pentru că returul se joacă la noi acasă şi am şi marcat în deplasare. Oricum o să fie un meci greu, pentru că Hamburg e o echipă foarte bună, cu jucători mari, dar noi avem încredere şi sperăm să trecem mai departe.

Reporter: Ce ţi-a transmis antrenorul când te-a trimis în teren?

Gheorghe Grozav: Antrenorul mi-a spus să fiu lucid, să am încredere în forţele proprii, pentru că am calităţile necesare ca să joc şi să dau tot ce am mai bun.

Reporter: Este vreo diferenţă între ceea ce se întâmplă în fotbalul din România şi ceea ce se întâmplă în Belgia?

Gheorghe Grozav: Este o diferenţă imensă între ceea ce se întâmplă aici şi cu ceea ce eram obişnuit în România. Nici nu se compară. A fost cea mai bună decizie luată de mine în momentul în care am acceptat să mă transfer la Standard, având în vedere şi ce se întâmplă acum în campionatul nostru, mai ales de când am plecat de la Unirea Alba Iulia.

Reporter: Are şanse Unirea Alba Iulia să evite retrogradarea?

Gheorghe Grozav: M-aş bucura foarte mult ca Alba Iulia să scape de retrogradare, pentru că este echipa unde am crescut şi unde am promovat în Liga I, dar nu cred că mai sunt şanse. Este foarte, foarte greu.

Reporter: Sperai la începutul sezonului să joci în primăvara europeană?

Gheorghe Grozav: Nu îmi imaginam la începutul sezonului că o să ajung să evoluez în "sferturile" unei cupe europene. Mi se acordă încredere mare, dovadă că am şi debutat ca titular în campionat, apoi am evoluat şi 15 minute în Liga Europa. Sunt mulţumit şi sper să ajung să joc din ce în ce mai mult la Standard, să fiu titular şi cred că o să reuşesc.

Reporter: În ce limbă te înţelegi cu cei de la Standard?

Gheorghe Grozav: Cu colegii mă înţeleg în limba engleză, ca orice român. Asta este. Cel mai bine mă înţeleg cu Milan Jovanovici, Rami Gershon, un israelian transferat şi el de curând. Dar în general toţi sunt foarte, foarte de treabă.

Reporter: Stai singur în Belgia?

Gheorghe Grozav: A fost o dată tatăl meu, care a stat o săptămână, dar fratele meu stă aici cu mine, aşa că are cine să aibă grijă de mine.

Interviu de Andrei Mazurchievici, andrei.mazurchievici@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici