INTERVIU - Lucian Bute: Medicii îmi vor extrage nişte fragmente de os care îmi apasă pe tendoane

Pugilistul Lucian Bute a declarat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că va fi supus, joi, unei intervenţii chirurgicale în SUA, urmând ca medicii să-i extragă nişte fragmente de os care apasă pe tendoane şi provoacă dureri.

796 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Lucian Bute: Medicii îmi vor extrage nişte fragmente de os care îmi apasă pe tendoane

INTERVIU: Lucian Bute: Medicii îmi vor extrage nişte fragmente de os care îmi apasă pe tendoane (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Lucian Bute a suferit o accidentare la mâna stângă, în cantonamentul din Florida, iar meciul cu Jean Pascal a fost amânat.

Reporter: Lucian, vestea că nu poţi lupta pe 25 mai a surprins pe toată lumea.

Lucian Bute: Sunt foarte trist pentru că nu îl pot înfrunta pe Jean Pascal pe 25 mai. Eram într-o formă fizică foarte bună, m-am simţit excelent în cantonamentul din Florida unde m-am pregătit foarte bine, însă mă văd nevoit, din cauza accidentării, să amân lupta cu Pascal. Din respect pentru fani, dar şi pentru televiziuni nu pot urca în ring dacă nu sunt apt 100 % medical.

R: Practic ce s-a întâmplat ?

L.B: În noiembrie 2011, în meciul cu Glen Johnson am suferit o accidentare la mâna stângă. Durerile au reînceput să reapară în urmă cu 2 săptamini devenind in ultimele zile insuportabile. Joia trecută am efectuat un examen RMN (rezonanţă magnetică) la o clinică specializată din West Palm Beach. Doctorii au spus ca singura solutie pentru a scăpa de aceste dureri este intervenţia chirurgicală.

R: Practic în ce constă acestă intervenţie şi când va avea loc ?

L.B: Pentru a nu mai pierde timpul şi a scăpa de dureri de comun acord cu doctorii, antrenorul şi promotorul meu am hotărât să mă operez joi în SUA. Medicii imi vor extrage nişte fragmente de os care îmi apasă pe tendoane şi astfel apar durerile.

R: Ce va urma după această operaţie ?

L.B: Va trebui sa port mâna în gips vreme de 6 săptămâni după care o atelă pe o perioadă cuprinsă între 8 şi 10 săptămâni, timp în care nu mă pot antrena. Va urma apoi o perioadă de recuperare. Doctorii mi-au spus că dacă totul decurge bine, în luna august aş putea reîncepe antrenamentele.

R: Ce se va întâmpla cu meciul acesta cu Jean Pascal ? Vei mai boxa cu el ?

L.B: Meciul a fost doar amânat. Sper ca această perioadă de recuperare să treacă foarte repede şi să mă pot întoarce în sala de antrenamente. Îmi doresc să câştig cu Pascal şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla.

Potrivit presei canadiene, în data de 1 aprilie, erau deja vândute 15.000 de bilete pentru meciul dintre Lucian Bute şi Jean Pascal, ce era programat în 25 mai, la Montreal. Promotorii sperau ca sala să fie plină la evenimentul considerat unul din cele mai importante, dacă nu chiar cel mai important din istoria boxului din Quebec.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici