Ioan Suciu: Antrenamentul oficial ne-a arătat că stăm destul de bine

Antrenorul lotului naţional de gimnastică al României, Ioan Suciu, a declarat, vineri, pentru site-ul oficial al forului român de specialitate, că antrenamentul efectuat în Sala Ahoy din Rotterdam i-a arătat că sportivii români sunt într-o formă bună, înaintea Campionatelor Mondiale din Olanda.

20 afișări
Imaginea articolului Ioan Suciu: Antrenamentul oficial ne-a arătat că stăm destul de bine

Ioan Suciu: Antrenamentul oficial ne-a arătat că stăm destul de bine (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Antrenamentul oficial ne-a arătat că stăm destul de bine. Şi nu este vorba de un optimism exagerat. În ansamblu, echipa nu a mers rău, băieţii fiind suficient de motivaţi, dar forma de concurs trebuie să fie cât mai sus, începând cu calificările, noi intrând în competiţie abia luni. Va fi un pas extrem de important, deoarece de el depinde tot ceea ce se va întâmpla în continuare, fie în disputa echipelor, fie la individual", a spus Ioan Suciu.

Gimnaştii români vor debuta la Campionatele Mondiale din Olanda, luni, începând cu ora 12.30, în subdiviziunea a 2-a, în care vor mai evolua Columbia, Japonia, Spania, Finlanda şi Danemarca. Obiectivul României pentru competiţia de la Rotterdam o reprezintă calificarea în primele 24 de echipe, care permite accederea la următoarea ediţie a CM (2011, Tokyo), de unde primele opt clasate obţin automat "biletele" pentru Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra.

La ediţia pe echipe din 2007, titlul mondial a revenit Chinei, urmată de Japonia şi Germania, competiţie la care echipa masculină a României a ocupat locul 8. La CE din acest an, pe echipe, România a ocupat locul 7.

Lotul masculin pentru CM de la Rotterdam este format din Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Ovidiu Buidoşo, Cristian Băţagă, Adrian Bucur, Marius Berbecar şi Vlad Cotună.

Lotul feminin al României, pregătit de Octavian Bellu, va intra primul în calificări, sâmbătă, începând cu ora 14.30, în subdiviziunea a 3-a, alături de sportivele din Polonia, Brazilia şi Israel.

Tehnicianul a declarat că echipa României va ajunge în cel mai scurt timp la forma pe care şi-au propus-o. "Zilele de până acum au reprezentat o primă luare de contact, în timpul antrenamentelor fiind şi reuşite şi ratări, această situaţie fiind, după câte am văzut, generală. Mai avem până la a tura în plin motoarele, răstimp în care, cu fiecare zi, cu siguranţă vom ajunge în forma în care ne-am propus", a afirmat Bellu.

La CM pe echipe, din 2007, echipa feminină a obţinut medalia de bronz, după SUA şi China, aceeaşi performanţă fiind obţinută şi la CE din acest an.

Lotul feminin este format din sportivele Sandra Izbaşa, Cerasela Pătraşcu, Gabriela Drăgoi, Amelia Racea, Ana Porgras, Diana Chelaru şi Raluca Haidu.

Echipele României de gimnastică, feminină şi masculină, au încheiat antrenamentele oficiale şi se pregătesc de start la Campionatul Mondial de la Rotterdam, care va debuta sâmbătă, cu concursul de calificări.

Calificările la feminin vor avea loc sâmbătă şi duminică, iar la masculin, în 18 şi 19 octombrie. În 20 octombrie este programată finala pe echipe la feminin, iar în 21, finala similară, dar la masculin, pentru ca în 22 octombrie să aibă loc concursul de individual-compus (feminin şi masculin), iar în 23 şi 24 octombrie, finalele pe aparate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici