Ion Taban spune că actele de vânzare a clubului FC Rapid se pot semna cel târziu miercuri

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că actele de vânzare-cumpărare a clubului FC Rapid se pot semna cel târziu miercuri dacă există voinţă din partea omului de afaceri Nicolae Cristescu şi a asociatului său Adrian Zamfir.

265 afișări
Imaginea articolului Ion Taban spune că actele de vânzare a clubului FC Rapid se pot semna cel târziu miercuri

Ion Taban spune că actele de vânzare a clubului FC Rapid se pot semna cel târziu miercuri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am avut o nouă întâlnire cu domnul Cristescu şi asociatul dânsului. Totul este foarte clar. ne-am pus de acord în absolut toate privinţele. Suma pe care dânşii şi-au asumat-o nu s-a modificat de la începutul negocierilor. Este aceeaşi din urmă cu 2-3 săptămâni. Este vorba de 2,165 de milioane de euro plus obligaţiile bugetare ale clubului în perioada 7 decembrie 2012 - 31 mai 2013. Acum suntem în situaţia de a semna. Ceea ce domnul Copos a promis, s-a ţinut de cuvânt. Sumele sunt aceleaşi. Din păcate, atunci când ne întâlnim totul este foarte clar, dar apoi apar anumite declaraţii care nu fac tocmai bine. În momentul de faţă consider că maine (n.r. - marţi) sau cel târziu poimâine (n.r. - miercuri) contractul de vânzare-cumpărare se poate semna, dar trebuie să existe voinţă din partea dânşilor. Scum chiar nu ar fi nicio problemă să se semneze", a spus Taban.

Omul de afaceri Nicolae Cristescu a declarat, luni, după ce s-a întâlnit cu principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, că nu s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare, deoarece mai sunt câteva clauze care trebuie clarificate.

La 25 iunie, după ultima întâlnire cu George Copos, omul de afaceri Nicolae Cristescu, care doreşte să cumpere FC Rapid, a anunţat că s-a ajuns la un ultim acord şi "nu mai este nimic de negociat", urmând ca în două, maxim trei zile, actele să fie semnate.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici