Ion Ţiriac a primit Trofeul Campionilor de Legendă

Fostul tenisman Ion Ţiriac, care la 17 mai va împlini 70 de ani, a primit, miercuri, Trofeul Campionilor de Legendă pentru întreaga sa activitate sportivă din partea fundaţiei Casa Campionilor, prezidată de consilierul de stat Marian Bitang.

56 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac a primit Trofeul Campionilor de Legendă

Ion Ţiriac a primit Trofeul Campionilor de Legendă (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu nu îmi serbez niciodată ziua de naştere şi nu voi face asta nici anul acesta. Îmi place să îmi serbez ziua cu familia. Totuşi, mă bucur enorm pentru această surpriză. Am fost doar un sportiv obişnuit, nu mă pot compora cu cei care sunt prezenţi în sală astăzi. Niciodată nu m-am simţit aşa mândru ca la cele două Jocuri Olimpice (n.r. - Sydney 2000 şi Atena 2004). Am fost mândru să văd trei steaguri româneşti pe podiumul de la gimnastică, să-i văd pe Gabi Szabo sau Covaliu. Este ceva unic. Eu nu pot decât să fiu bucuros că am fost cu voi. Când eşti în prezenţa unor asemenea campioni este ceva special şi acest cadou îl voi ţine minte toată viaţa", a precizat Ţiriac, care a venit la această ceremonie însoţit de fiul său, Ion Ion.

Distincţia i-a fost înmânată de Ilie Năstase şi Nadia Comăneci, membri ai fundaţiei Casa Campionilor. "A fost emoţionat acest eveniment. Cel mai greu a fost să-l convingem pe Ion Ţiriac să vină la acestă ceremonie, iar faptul că Mariana Bitang a reuşit să aducă astăzi toate sportivele campioane olimpice este mare lucru", a precizat Nadia Comăneci.

La ceremonia de decernare a Trofeului Campionilor de Legendă au fost prezenţi toţi campionii olimpici din perioada în care Ion Ţiriac a fost preşedintele Comitetului Olimpic Român (1998-2004), printe aceştia numărându-se Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, Andreea Răducan, Camelia Potec şi Gabriela Szabo. Au mai participat alte nume mari ale sportului românesc: Octavian Bellu (secretar de stat în probleme de sport din cadrul MTS), Nicu Vlad (preşedintele FR de Haltere), Iolanda Balaş (fost preşedinte FR Atletism), Ivan Patzaichin (antrenorul lotului olimpic de kaiac-canoe), Laura Badea (fostă scrimeră), Nicolae Mărăşescu (fost secretar general al Federatiei Romane de Atletism) şi Cristian Ţopescu (comentator sportiv).

Mariana Bitang i-a cerut fostului preşedinte al COR să dea un autograf pe un tablou pe care era poza sa, moment în care Ţiriac a ţinut să glumească cu fostul său coechipier la dublu în reprezentativa României de Cupa Davis, Ilie Năstase. "Când mă uit la acest poster se vede de ce mie mi s-a spus «ăla frumos», iar lui Ilie Năstase i se zice «ăla urât». Nu am avut niciodată talentul lui Ilie Năstase şi îl invidez pentru asta toată viaţa. Îl invidiez că nu a trebuit să muncească o zi în viaţa sa, datorită talentului său", a glumit Ţiriac.

Pentru întreaga sa activitate petrecută la conducerea COR, Ion Ţiriac a primit o distincţie specială din partea secretarului general al COSR, Ioan Dobrescu. Fosta canotoare Elisabeta Lipă, care este preşedintele CS Dinamo, i-a înmânat lui Ţiriac o altă distincţie pentru toţi anii de sportiv în care a fost legitimat la clubul Dinamo.

De asemenea, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu i-a înmânat lui Ţiriac un tablou pe care se aflau pozele tuturor campionilor olimpici din perioada când s-a aflat la şefia COR, cu autografele acestora.

În finalul ceremoniei, Ţiriac a primit un tort pentru aniversarea celor 70 de ani şi a făcut o poză cu toţi sportivii aflaţi în sală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici