Ion Ţiriac va deveni Doctor Honoris Causa al UNEFS

Fostul jucător de tenis, Ion Ţiriac, va deveni Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

164 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac va deveni Doctor Honoris Causa al UNEFS

Ion Ţiriac (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Ceremonia de învestire va avea loc în data de 20 noiembrie, începând cu ora 10.30, la Sala de Marmură a UNEFS.

În vârstă de 75 de ani, Ion Ţiriac a început sportul de performanţă ca hocheist, el participând cu reprezentativa României la Jocurile Olimpice din 1964 de la Innsbruck. Ţiriac a practicat şi tenisul, el devenind din 1968 jucător profesionist. În palmares, Ţiriac are un titlu de Grand Slam la dublu, alături de Ilie Năstase, la Roland Garros 1970.

De asemenea, Ion Ţiriac a disputat trei finale de Cupa Davis, pierdute de fiecare dată în faţa Statelor Unite ale Americii.

După retragerea din activitate în 1979, Ţiriac a devenit om de afaceri, manager şi impresar al mai multor jucători, printre care Boris Becker şi Marat Safin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici