Ionuţ Badea a fost demis, dar conducerea CS Pandurii caută soluţii pentru a-i rezilia contractul

Consiliul de Administraţie al CS Pandurii Târgu Jiu a aprobat, luni, demiterea antrenorului Ionuţ Badea, dar conducerea clubului caută soluţii pentru a rezilia amiabil contractul cu fostul tehnician.

20 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Badea a fost demis, dar conducerea CS Pandurii caută soluţii pentru a-i rezilia contractul

Ionuţ Badea a fost demis, dar conducerea CS Pandurii caută soluţii pentru a-i rezilia contractul (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Demiterea lui Badea a fost anunţată încă de sâmbătă, după ce echipa fusese învinsă, cu o zi înainte, de Astra, la Ploieşti, scor 2-0, în etapa a zecea a Ligii I, iar luni a fost ratificată de Consiliul de Administraţie.

Cu toate acestea, preşedintele Consiliului de Administraţie al CS Pandurii, Marin Condescu, spune că gruparea gorjeană caută soluţii pentru rezilierea amiabilă a contractului lui Badea, ajungându-se la un acord verbal în acest sens.

"Ionuţ Badea poate continua cât vrea el să lucreze la Pandurii, dar de pregătirea tehnică a echipei se va ocupa Petre Grigoraş. Am avut discuţii preliminare şi am ajuns la un acord verbal, dar cred că nu este nicio piedică pentru a oficializa acest lucru. Contractul între noi şi Ionuţ Badea este unul de muncă, el are program de 8 ore pe zi, se poate ocupa de muncă în cadrul clubului, de altceva şi să fie salarizat pentru ceea ce face şi să nu fie nevoie pentru a fi demis aşa cum au hotărât finanţatorii şi Consiliul de Administraţie. Nu trebuie să rezolvăm problema de a vrea sau a nu vrea Badea să plece. Problema este dacă acţionăm în conformitate cu dorinţa finanţatorilor de demitere sau găsim soluţii de continuare sau încetare de comun acord. Mi-ar părea rău, mai ales că am crezut în acest proiect al lui Ionuţ Badea ca această colaborare să se sfârşească printr-o demitere", a declarat, luni, preşedintele Marin Condescu.

Oficialul a precizat că fostului tehnician i s-a reproşat în primul rând faptul că echipa se află pe ultimul loc în clasament:

"Sunt drepturi în contractul colectiv de muncă la rezilierea unilaterală, altele decât pentru justă cauză sportivă. Ionuţ Badea nu se mai ocupă de pregătirea tehnică a echipei nu din alte motive, ci pentru că ne-am instalat confortabil pe ultimul loc. Între noi şi echipa cu care ar trebui să facem schimb de locuri este o diferenţă mare de puncte, iar până la ieşirea din zona retrogradării deja punctele pe care trebuie să le obţinem sunt duble. Până la clasarea pe locurile care sunt convenite în contract, diferenţa de puncte este de vreo opt. Dar cred că vom ajunge de comun acord la o soluţie amiabilă, decizia Consiliului de Administraţie este destul de clară. Am această libertate de a găsi şi alte căi decât demiterea pentru neîndeplinirea obiectivelor propuse", a adăugat Condescu.

Numirea lui Petre Grigoraş în funcţia de antrenor principal al echipei Pandurii a fost aprobată, tot luni, de Consiliul de Administraţie.

După zece etape, echipa din Târgu Jiu ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii I, cu 6 puncte, patru mai puţine decât formaţia Gloria Bistriţa, aflată pe poziţia a 14-a, prima care asigură prezenţa în prima divizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici