Ionuţ Chirilă: Rapid este favorită în meciul de baraj, are avantajul experienţei jucătorilor

Antrenorul formaţiei Concordia Chiajna, Ionuţ Chirilă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţia Rapid este favorită în meciul de baraj pentru menţinerea în Liga I, deoarece are avantajul experienţei jucătorilor din lot.

134 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Chirilă: Rapid este favorită în meciul de baraj, are avantajul experienţei jucătorilor

Ionut Chirila (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Rapid are un avantaj datorită experienţei jucătorilor, apoi au şi un public formidabil. Va fi un meci echilibrat, însă consider că Rapid este favorită datorită tradiţiei. De multe ori însă forţa colectivă bate valoarea individuală. Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte. Noi suntem pregătiţi pentru ambele situaţii, dar noi vrem să rămânem în Liga I. Eu şi echipa vrem să jucăm în Liga I. O să spunem asta pe teren. În momentul acesta nu există o primă de victorie pentru jucători la acest baraj", a spus tehnicianul.

Schimbarea acţionariatului este de asemenea un avantaj pentru Rapid în meciul de baraj, consideră Ionuţ Chirilă. "Este un avantaj pentru Rapid că s-a schimbat conducerea clubului înainte de acest meci. Pentru că întotdeauna la o schimbare există o stare de mobilizare. Jucătorii Rapidului care s-au întors, ca Grigore sau Oros, cred că nu ar mai fi revenit, nu cred că făceau acest lucru pe promisiunile vechii conduceri. Nişte oameni (n.r. - noii acţionari, Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu) au reuşit să aducă nişte piese importante înainte de acest duel. Deci este un avantaj pentru Rapid", a explicat Chirilă.

Antrenorul a menţionat că există şi fotbalişti noi care vor juca pentru Concordia în barajul de sâmbătă, dar mijlocaşul Nicolae Mitea nu se regăseşte printre ei deoarece este în urmă cu pregătirea fiziă. "Acest meci a apărut de nicăieri. Nu vom face un capăt de ţară din el, dar vom muri pe teren. Noi am început pregătirea acum trei săptămâni, iar faţă de sezonul trecut am pierdut 5-6 jucători importanţi. Mitea nu poate juca într-un meci oficial mai devreme de 4 luni", a precizat Ionuţ Chirilă.

Referitor la disensiunile care au apărut în rândul suporterilor rapidişti şi care ar putea duce la un boicot al galeriei, Chirilă a afirmat că îşi doreşte totuşi un stadion plin. "Aş vrea să fie un stadion plin şi să jucăm în faţa a 20.000 de rapidişti. Ce fotbal ar fi să jucăm în faţa a două dactilografe şi trei paznici care mânâncă seminţe? Jucătorii trebuie să joace de plăcere chiar şi în faţa unei galerii ostile", a afirmat tehnicianul.

Acesta nu înţelege însă motivul pentru care Federaţia Română de Fotbal a ales ca loc de disputare a barajului Stadionul Dinamo şi a precizat că era mult mai avantajos pentru Concordia Chiajna ca partida să se joace la Ploieşti. "N-am nici acum o explicaţie de ce jucăm pe Stadionul Dinamo. Am văzut o declaraţie a primarului Ploieştiului care a spus că a pus la dispoziţie stadionul şi aştepta o comisie a FRF. Este un meci cu o miză de peste 1,3 milioane de euro, să nu uităm asta. Şi la Ploieşti cred că am fi avut şi noi o susţinere mai mare, ţinând cont de rivalitatea dintre Petrolul şi Rapid", a adăugat Chirilă.

Formaţia Concordia Chiajna întâlneşte, sâmbătă, de la ora 21.00, pe Stadionul Dinamo, echipa Rapid, într-un meci de baraj pentru menţinerea în Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici