Iordănescu despre Gică Popescu: „Atacurile nejustificate şi lipsa de respect nu vor fi tolerate.”

Edward Iordănescu a dezvăluit marţi, într-o postare pe facebook, care a fost strategia sa din meciul de luni, cu Elveţia, încheiat 2-2,. El se arătă deranjat de criticile lui Gică Popescu, pe care l-a criticat dur, spunând că „atacurile nejustificate şi lipsa de respect nu vor fi tolerate!”.

1681 afișări
Imaginea articolului Iordănescu despre Gică Popescu: „Atacurile nejustificate şi lipsa de respect nu vor fi tolerate.”

Iordănescu despre Gică Popescu: „Atacurile nejustificate şi lipsa de respect nu vor fi tolerate.”

Echipa naţională de fotbal a României a încheiat la egalitate luni seară, meciul desfăşurat la Lucerna, în preliminariile Euro 2024, cu un rezultat de egalitate 2-2, în faţa echipei similare a Elveţiei. După această partidă, Edward Iordănescu s-a adresat marţi într-o postarei, exprimându-şi părerile şi impresiile despre performanţa echipei.

În primul rând, selecţionerul a subliniat că, în acest moment, este important să se obţină puncte şi să se joace eficient, în detrimentul unui joc estetic. A recunoscut că este necesar „să adunăm puncte pentru a ne asigura calificarea la turneul final”, iar aceasta poate aduce încredere şi o schimbare pozitivă în stilul de joc.

Selecţionerul a scris: „Ne aflăm într-o etapă în care, deocamdată, nu putem şi să adunăm puncte, şi să jucăm excepţional din punct de vedere estetic. Acesta e adevărul! Şi doar dacă ni-l asumăm bărbăteşte vom deveni mai buni! După trei turnee finale ratate, nu cred că ne putem permite să renunţăm la puncte doar ca să primim aplauze. Calificările aduc încredere, iar încrederea te ajută să joci altfel. Până atunci, eficienţa e prioritară în faţa esteticii."

De asemenea, selecţionerul a justificat decizia de a începe meciul cu un sistem de joc ce implică cinci fundaşi. A argumentat că, în trecut, această abordare s-a dovedit eficientă împotriva unor adversari puternici, precum Germania. De asemenea, acest sistem permite şi o structură ofensivă 3-4-3, care este familiară jucătorilor.

„Am decis să începem meciul din Elveţia cu un sistem din 5 fundaşi şi sunt convins că a fost decizia cea mai bună. Am mai multe argumente pentru alegerea acestui sistem, nu le pot acoperi pe toate în această postare.

Dar, spre exemplu, istoricul ne arată că împotriva Germaniei, un alt adversar de top, în deplasare, naţionala a făcut un meci bun cu această abordare. În plus, pe fază ofensivă, acest sistem presupune în anumite momente ale jocului o structură 3-4-3 cu care noi suntem familiarizaţi şi pe care o folosim când jucăm varianta 4-3-3 hibrid.

Rezultatul din Elveţia ne-a confirmat, îmi reproşez doar că nu am avut timpul suficient pentru a lucra mai mult acest sistem. In plus, daca jucam un sistem cu 4 fundasi aveam garantii mai mari?! Scorul putea evolua si mai categoric pentru gazde si probabil nu mai reveneam!"

Selecţionerul a subliniat faptul că echipa se află pe drumul cel bun şi că rezultatele obţinute în ultimele meciuri sunt promiţătoare. Echipa naţională este neînvinsă după primele patru meciuri din grupă, dintre care trei au fost disputate în deplasare.

De asemenea, Iordănescu a evidenţiat valorile construite în echipă, cum ar fi spiritul, unitatea şi sacrificiul. El a mai spus: "Am spus după egalul din Elveţia că suntem pe drumul cel bun. Da, întăresc acest lucru, oricâte ironii sau atacuri ar veni: suntem pe drumul cel bun! De ce? Suntem neînvinşi după primele patru meciuri din grupă, dintre care trei disputate în deplasare. Suntem pe loc de calificare la EURO, cu puncte obţinute în Kosovo, rivală la calificare, şi în Elveţia, favorita grupei, care a învins Israel cu 3-0 acolo unde noi am remizat.

Avem 6 jocuri oficiale consecutive fără înfrângere, întinse pe un an calendaristic. Şi suntem pe drumul cel bun pentru că, în vestiar şi pe teren, se văd concret valorile pe care le-am construit: spiritul, unitatea, sacrificiul. Am spus că am început să construim valori, acestea sunt."

În încheierea declaraţiei, selecţionerul şi-a exprimat încrederea deplină în echipa naţională şi în potenţialul acesteia. A îndemnat jucătorii să fie responsabili şi să-şi dezvolte nivelul individual pentru a creşte şi ca echipă.

„Încrederea mea în tricolori şi în potenţialul lor a fost, este şi va rămâne deplină. Niciun atac, indiferent de unde vine, nu mi-o poate zdruncina. Vă susţin şi vreau să ştiţi asta în orice moment, cât de greu ar fi, acum sau la echipa de club!

Până la următoarele meciuri ale României, din septembrie, misiunea este să luptaţi pentru statutul vostru la cluburi. Credeţi mai mult în voi, fiţi responsabili şi faceţi tot ce depinde de voi pentru a creşte nivelul individual, pentru că eu sunt convins total de această evoluţie! Dacă ne vom reîntâlni într-o formă sportivă bună şi cu un moral bun, deja vom creşte şi ca echipă naţională."

La final, selecţionerul a menţionat că, indiferent de criticile şi sugestiile primite, el rămâne deschis să asculte şi să înveţe, recunoscând posibilele greşeli. Totuşi, a subliniat că nu poate accepta exprimări degradante şi lipsite de respect din partea persoanelor precum Gică Popescu, menţionând că îşi păstrează respectul pentru fotbalistul Gică Popescu şi pentru cariera acestuia, dar nu poate tolera atacuri la adresa sa.

„Nu îi sunt dator cu nimic domnului Popescu, deşi port toată recunoştinţa FOTBALISTULUI Gică Popescu pentru ce a făcut în tricoul României. Dacă un conducător de club, campion al României, cu jucători la echipa naţională, are un asemenea limbaj degradant în spaţiul public la adresa unui antrenor, fără să se gândească măcar cum primesc tricolorii, unii din ei fotbalişti ai clubului său, aceste exprimări, atunci ce repere să le mai oferim acestora?!"

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici