Iorgulescu: Nu am promis cluburilor în campania electorală anularea procesului de licenţiere

Preşedintele LPF Gino Iorgulescu susţine că nu a făcut cluburilor din Liga I nicio promisiune în campania electorală privind anularea procesului de licenţiere în schimbul voturilor acestora la alegerile din luna noiembrie a anului trecut.

58 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: Nu am promis cluburilor în campania electorală anularea procesului de licenţiere

Preşedintele LPF Gino Iorgulescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Mă simt dator să fac o precizare absolut necesară cu referire la ceea ce se vehiculează în aceste zile în legatură cu o aşa-zisă promisiune de-a mea, făcută, chipurile, în campania electorală din toamna trecută pentru preşedinţia Ligii. Nu am promis nici atunci nimic şi nu a existat în nicio altă ocazie vreo promisiune de genul anulării procesului de licenţiere făcută către cluburi. Dimpotrivă, ceea ce se solicită acum şi s-a discutat la seminarul de miercuri la sediul LPF e o solicitare venită din partea cluburilor către Liga Profesionistă. În poziţia mea, de preşedinte al acestei instituţii, eu trebuie să răspund acestei solicitări şi să pun în practică întotdeauna ceea ce doreşte majoritatea cluburilor din Liga I. Orice altă discuţie pe această temă e lipsită de relevanţă, ba, mai mult, lasă să se vadă reaua-voinţă a multor voci care s-au pronunţat despre subiect", a declarat, vineri, Iorgulescu, pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Reprezentanţii FRF au prezentat, miercuri, la întâlnirea cu reprezentanţi ai cluburilor din Liga I, o situaţie a procesului de licenţiere conform căreia doar patru-cinci grupări din primul eşalon îndeplinesc în totalitate criteriile impuse de manualul de licenţiere.

La seminarul având ca temă "Licenţierea cluburilor din Liga I", care a avut loc la sediul LPF, reprezentanţi ai cluburilor din Liga I, cu majoritate de voturi (cluburile Ceahlăul Piatra Neamţ şi FC Astra s-au abţinut), au decis să solicite FRF demararea unei corespondenţe cu UEFA în vederea renunţării la condiţia licenţierii pentru participarea la campionatul Ligii I cu aplicare pentru ediţia de campionat 2014/2015, urmând ca licenţierea să se desfăşoare numai pentru cluburile participante în competiţiile europene.

Măsura suspendării obligativităţii deţinerii licenţei pentru participarea în Liga I se aplică doar pentru ediţia de campionat 2014/2015, cu condiţia aprobării ei de către UEFA şi Adunarea Generală a FRF. Totodată grupările din Liga I care vor participa în sezonul 2014/2015 în competiţiile organizate de UEFA trebuie să îndeplinească toate criteriile de licenţiere prevăzute în Regulamentul Naţional de Licenţiere a Cluburilor - ediţia 2013, inclusiv condiţiile prevăzute la criteriul financiar.

La seminarul organizat, miercuri, la sediul LPF au participat preşedintele FRF Răzvan Burleanu, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, directorul departamentului de licenţiere din FRF, Viorel Duru, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, vicepreşedintele LPF, Robert Pongracz şi reprezentanţii ai celor 18 cluburi din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici