Iorgulescu: Să luăm partea bună a insolvenţei, ea poate pune cluburile pe linia de plutire

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că intrarea cluburilor din Liga I în insolvenţă are şi o parte bună, procedura putând pune grupările pe linia de plutire din punct de vedere financiar.

99 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: Să luăm partea bună a insolvenţei, ea poate pune cluburile pe linia de plutire

Iorgulescu: Să luăm partea bună a insolvenţei, ea poate pune cluburile pe linia de plutire (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Pot intra în solvenţă multe cluburi, aşa cum intră orice societate din ţara asta. Noi sperăm să fie cât mai puţine echipe în situaţia asta, dar şi insolvenţa la un moment dat e bună pentru că îi aduce cu picioarele pe pământ pe cei care conduc şi fac bugetele. Bugetele trebuie să fie în limita posibilităţilor, nu să fie fictive, să apară jucători cu salarii foarte mari, iar apoi să nu mai poată să le plătească. Deci trebuie să luăm şi partea bună din această insolvenţă pentru că ea educă şi pune cluburile pe linia de plutire dacă se respectă regulile", a spus preşedintele LPF comentând faptul că şase din cele 18 cluburi din Liga I sunt în prezent în insolvenţă.

Gino Iorgulescu a explicat că LPF nu a virat banii din drepturile TV în contul grupării CFR Cluj înainte de intrarea acesteia în insolvenţă deoarece nu a primit factură. "Liga Profesionistă de Fotbal nu a virat banii din drepturile TV către CFR Cluj înainte de intrarea acesteia în insolvenţă pentru că noi aşteptăm facturi pentru a vira banii. Şi nu s-a facturat. În momentul în care ni se facturează, noi plătim", a precizat şeful LPF.

Oficialul a menţionat că gruparea CFR Cluj poate recupera cele 24 de puncte cu care a fost penalizată de Comisia de Disciplină a FRF în urma neachitării datoriilor către cinci foşti jucători. "Dacă cei de la comisie hotărăsc aşa, atunci CFR îşi poate recupera punctele", a menţionat Iorgulescu.

Gino Iorgulescu a participat, marţi, la lansarea primului album Panini dedicat echipelor din Liga I. La eveniment a fost prezent şi fostul internaţional italian Franco Baresi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici