Irina Bara salvează o minge de meci şi se califică în sferturile de finală la Bogota

  • Jucătoarea română de tenis Irina Bara a a obţinut miercuri noaptea o calificare remarcabilă în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Bogota (Columbia).
  • Românca a trecut în optimi de brazilianca Laura Pigossi.
  • În turul următor ea o va întâlni pe italianca Sara Errani.
266 afișări
Imaginea articolului Irina Bara salvează o minge de meci şi se califică în sferturile de finală la Bogota

Irina Bara salvează o minge de meci şi se califică în sferturile de finală la Bogota

Jucătoarea română a salvat o minge de meci, revenind de la 0-1 la seturi şi 4-5 în setul secund, obţinând o victorie muncită cu 3-6, 7-6 (3), 6-4, după un meci epuizant de trei ore şi 21 de minute.

Irina Bara a pierdut primul set al unei confruntări în care nu pornea ca favorită în faţa jucătoarei clasate momentan pe locul 119 în ierarhia mondială.

Bara (178 WTA) a cedat chiar primul game pe propriul serviciu şi, în ciuda faptului că a revenit, egalând la 2-2, brazilianca a mai reuşit un break, cu care şi-a asigurat apoi un 6-3 confortabil.

Setul secund a fos început mai bine de Bara, care a făcut break pentru 2-0, dar s-a văzut apoi condusă cu 2-4, scor la care a ratat apoi trei mingi de rebreak.

La 4-5 pentru Pigossi, brazilianca a avut minge de meci pe propriul serviciu, însă Bara a câştigat trei mingi consecutive şi a egalat la 5-5 cu un break ce a readus-o în meci. A urmat un tiebreak dominat şi câştigat de româncă cu 7-3, aceasta egalând situaţia la seturi.

Actul decisiv a fost foarte animat, debutând direct cu 3 break-uri şi apoi cu Bara în avantaj de 3-1. Pigossi a refăcut ecartul pentru 3-3, însă românca a fost cea care a avut nervii cei mai tari în cel mai lung game al meciului, care a avut 18 schimburi de mingi şi în care Bara a valorificat a patra ocazie de break.

Break ce s-a dovedit a fi decisiv în cele din urmă, Bara nemaicedându-şi serviciul până la sfârşitul meciului.

În sferturile de finală, Bara o întâlneşte pe veterana Sara Errani, 36 de ani, fostă număr 5 mondial, care ocupă momentan locul 117 în clasamentul WTA. Cele două s-au mai întâlnit de două ori în circuit, scorul confruntărilor directe fiind de 1-1. Prima întâlnire a avut loc tot la Bogota, în 2019, atunci partida fiind câştigată de Errani.

Pentru prezenţa în sferturi, Irina Bara va pprimi un cec de 6.606 dolari şi 54 de puncte WTA, care o propulsează în clasamentul live până pe locul 153.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici