Irina Begu a fost eliminată în primul tur al turneului de tenis de la Brisbane

Jucătoarea de tenis Irina Begu (locul 29 în clasamentul mondial) a pierdut, duminică, meciul împotriva rusoaicei Daria Kasatkina (locul 26 WTA), scor 3-6, 3-6, în primul tur al turneului de la Brisbane, Australia, disputat pe suprafaţă dură.

543 afișări
Imaginea articolului Irina Begu a fost eliminată în primul tur al turneului de tenis de la Brisbane

Irina Begu a fost eliminată în primul tur al turneului de tenis de la Brisbane

Partida a durat o oră şi 31 de minute. Irina Begu a reuşit doi aşi şi a comis cinci duble greşeli. Românca în vârstă de 26 de ani şi-a pierdut de patru ori serviciul şi a izbutit un singur break.

Diferenţa a fost făcută de calitatea primului serviciu şi de numărul de erori neprovocate. Begu a câştigat doar 59% dintre punctele jucate cu prima minge, spre deosebire de 87% Kasatkina. Mai mult, românca a înregistrat 40 de erori neforţate (înseamnă peste jumătate dintre punctele câştigate de către Kasatkina), în comparaţie cu cele 16 ale rusoaicei. Begu a avut iniţiativa în meci, cu 23 de mingi direct câştigătoare, faţă de 16 Kasatkina.

În urma acestui rezultat, bilanţul confruntărilor directe a devenit 2-1 pentru sportiva din Rusia, în vârstă de 19 ani. Kasatkina s-a impus în 2015 la Moscova, în sală (6-3, 3-6, 6-3), iar românca a câştigat în acest an la Madrid, pe zgură (6-1, 6-4).

Irina Begu a evoluat pentru prima dată în carieră pe tabloul principal la Brisbane. Românca va primi un punct în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 6.703 dolari.

Daria Kasatkina va juca în optimi împotriva învingătoarei din partida Samantha Stosur (Australia, 21 WTA) - Garbine Muguruza (Spania, 7 WTA).

Begu şi Kasatkina vor face pereche pe tabloul pe dublu al competiţiei din Australia. Cele două vor juca împotriva echipei Katerina Bondarenko/Yulia Putintseva (Ucraina/Kazahstan), în data de 2 ianuarie.

Turneul de la Brisbane, aflat în calendarul de pregătire pentru Openul Australiei de la Melbourne, va avea loc în perioada 1-7 ianuarie 2017 şi este dotat cu premii totale de un milion de dolari, iar câştigătoarea va primi 470 de puncte WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici