Irina Begu, campioană la Ţiriac Foundation Trophy. Românca urcă 8 locuri în clasamentul mondial

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a câştigat duminică cel de al doilea trofeu al anului, devenind campioană la turneul WTA 125, de categorie Challenger, desfăşurat la Bucureşti sub denumirea Ţiriac Foundation Trophy.

748 afișări
Imaginea articolului Irina Begu, campioană la Ţiriac Foundation Trophy. Românca urcă 8 locuri în clasamentul mondial

După o săptămână în care nu a pierdut nici măcar un set, Irina Begu s-a impus şi în finală, în faţa sportivei maghiare Reka-Luca Jani (114 WTA), cu 6-3, 6-3, după o oră şi 49 de minute de joc.

Begu a fost favorita numărul 2 a turneului pe care l-a câştigat după ce a trecut pe rând de Pigossi, Bara, Baindl şi Errani şi apoi de Reka-Luca Jani, în finală.

Pentru performanţa sa, Irina Begu va fi recompensată cu 15.000 euro şi 160 puncte WTA, datorită cărora va avansa 8 locuri în clasament, până pe 33.

Pentru româncă, acesta este al doilea turneu câştigat anul acesta, după de la Palermo, de categorie WTA 250.

Begu ajunge astfel la 7 trofee, alături de cele de la Tashkent - 2012, Seul - 2015, Florianopolis - 2016 şi Bucureşti – 2017, de categorie WTA 250, şi cel de la Indian Wells – 2020, de categorie WTA 125.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irina begu,
tenis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici