Irina Begu e în semifinale la Sankt Petersburg după o victorie împotriva Terezei Martincova

Irina Begu (56 WTA) s-a calificat vineri în semifinalele turneului de categorie WTA 500 de la Sankt Petersburg, învingând entuziasmant în sferturile de finală pe sportiva cehă Tereza Martincova, ocupanta locului 42 WTA.

306 afișări
Imaginea articolului Irina Begu e în semifinale la Sankt Petersburg după o victorie împotriva Terezei Martincova

Irina Begu e în semifinale la Sankt Petersburg după o victorie împotriva Terezei Martincova

Irina Begu a eliminat-o pe Tereza Martincova în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră şi 27 de minute de joc.

Românca, singura rămasă în competiţia din Rusia, se va confrunta în semifinală cu învingătoarea meciului dintre Maria Sakkari, principala favorită a turneului, şi Elise Mertens, a 8-a favorită de pe tabloul principal al turneului.

Dacă trece de semifinale, Irina Begu ar putea întâlni în finală una din cele 4 jucătoare rămase pe pe cealaltă jumătate de tablou, în sferturile care se joacă tot vineri, între Ostapenko şi Sasnovich, pe deoparte, şi Bencic şi Kontaveit, de cealaltă parte.

În drumul spre semifinale, Irina Begu a învins în optimile de finală pe Petra Kvitova, favorita numărul 6, cu un incredibil 6-4, 6-0.

Pentru prezenţa în semifinală, Begu va fi recompensată cu 39.000 dolari americani şi 185 puncte WTA. O calificare în finală ar putea să o propuleseze în top 50, până pe poziţia a 43-a, ocupat momentan de Bianca Andreescu.

Turneul de la Sankt Petersburg are loc în perioada 7 - 13 februarie şi pune la bătaie premii totale în valoare de 703.580 de dolari. Campioana în exerciţiu este rusoaica Daria Kasatkina, iar la dublu titlul este deţinut de perechea alcătuită din Raluca Olaru şi Nadia Kichenok.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici