Irina Begu şi Simona Halep se întâlnesc în sferturile de finală de la Madrid după ce ambele şi-au învins adversarele din optimi

Simona Halep (locul 7 în clasamentul WTA) a câştigat, miercuri, meciul cu elveţianca Timea Bacsinszky (15 WTA), scor 6-2, 6-3, în optimile de finală ale turneului de la Madrid, şi va evolua împotriva Irinei Begu (34 WTA) în sferturile competiţiei desfăşurate pe zgură.

5394 afișări
Imaginea articolului Irina Begu şi Simona Halep se întâlnesc în sferturile de finală de la Madrid după ce ambele şi-au învins adversarele din optimi

Irina Begu şi Simona Halep se întâlnesc în sferturile de finală de la Madrid după ce ambele şi-au învins adversarele din optimi

Partida a durat o oră şi 12 minute. Pe durata meciului, Simona a servit 2 aşi şi a comis o dublă greşeală. Procentajele la serviciu au fost bune, 60% puncte câştigate cu primul serviciu şi 60% cu serviciul 2. Românca şi-a pierdut serviciul de două ori şi a reuşit 5 break-uri.

Simona (24 de ani) şi-a luat revanşa pentru sfertul de finală pierdut în urmă cu aproximativ o lună la Miami. Atunci, Bacsinszky (26 de ani) s-a impus pe suprafaţa dură cu scorul 4-6, 6-3, 6-2. Bilanţul confruntărilor directe dintre româncă şi elveţiancă a devenit 3-1 pentru Halep.

În sferturile de finală ale competiţiei patronate de către Ion Ţiriac, Simona Halep o va întâlni pe Irina Begu (25 de ani, locul 34 în clasamentul mondial). Va fi a patra confruntare directă dintre cele două jucătoare din România. Halep conduce cu 3-0, toate victorii în minimum de seturi, iar ultimul meci s-a disputat în 2012.

Pentru accederea în turul următor la Madrid, Simona şi Irina şi-au asigurat 215 puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 114.560 de euro.

Halep a rămas cea mai bine clasată tenismenă pe tabloul principal. Favorita 1, poloneza Agnieszka Radwanska (locul 2 WTA), a fost eliminată în primul tur. Germanca Angelique Kerber, cap de serie numărul 2, a pierdut tot în primul tur. Au mai părăsit întrecerea Garbine Muguruza (4 WTA), Viktoria Azarenka (5 WTA) şi Petra Kvitova (6 WTA).

Simona Halep a bifat o finală la Madrid, în 2014, dar anul trecut a fost eliminată în primul tur, astfel încât românca poate câştiga puncte importante în clasament. 1000 de puncte va primi câştigătoarea trofeului spaniol.

În acest an, Simona nu a înregistrat rezultate notabile şi a coborât uşor în clasamentul feminin mondial. Halep are 13 victorii şi 9 înfrângeri.

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe jucătoarea din Statele Unite ale Americii, Christina McHale, scor 6-7, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat 2 ore şi 39 de minute.

Begu şi McHale s-au mai întâlnit o dată, în 2008, la San Diego, meciul fiind câştigat atunci de jucătoarea din Statele Unite.

Patronat de Ion Ţiriac, turneul WTA Premier Mandatory de la Madrid este dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici