Italia - echipa cu cea mai ridicată medie de vârstă de la Euro-2008

Echipa naţională a Italiei, adversara României în grupa C, este echipa cu cea mai ridicată medie de vârstă de la Campionatul European din Austria şi Elveţia.

34 afișări
Imaginea articolului Italia - echipa cu cea mai ridicată medie de vârstă de la Euro-2008

Italia - echipa cu cea mai ridicată medie de vârstă de la Euro-2008

Potrivit unui articol publicat pe site-ul oficial al competiţiei, cei 23 de jucători italieni au o mediei de vârstă de 29,5 ani, ei fiind urmaţi de fotbaliştii suedezi, cu o mediei de 29,3 ani. La polul opus, reprezentativa cu cea mai scăzută medie de vârstă este Rusia, cu 26,2 ani, urmată de Elveţia, cu 26, 3 ani. Media generală a jucătorilor care participă la Euro-2008, este de 27,6 ani.

Cel mai tânăr jucător de la turneul final este elveţianul Eren Derdiyok, care va împlini 20 de ani la 12 iunie. Tot 20 de ani mai au portughezul Rui Patricio şi croaţii Ivan Rakitici şi Nikola Kalinici.

Cel mai vârstnic jucător de la Campionatul European va fi austriacul Ivica Vastici, în vârstă de 38 de ani. Vastici este mai mare cu 42 de zile decât portarul selecţionatei Germaniei, Jens Lehmann.

Campionatul Germaniei dă cei mai mulţi jucători, 58, la Euro-2008, fiind urmat de Premier League, cu 44 de fotbalişti. Pe locurile următoare se află campionate din Spania (40 de jucători), Italia (35 de jucători) şi Rusia (29 de jucători).

Cluburile cu cei mai mulţi fotbalişti la turneul final sunt Olympique Lyon şi Panathinaikos Atena, ambele cu câte zece jucători. Câte nouă jucători vor avea formaţiile Galatasaray Istanbul şi Bayern Munchen, iar Werder Bremen, Real Madrid şi FC Barcelona dau câte opt jucători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici