ITIA a fost instruită să îi compenseze Simonei Halep cheltuielile de judecată

  • Interdicţia de patru ani pentru dopaj impusă Simonei Halep a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).
  • Aceasta a dispus şi ca ITIA să compenseze o parte din costurile de judecată suportate.
1708 afișări
Imaginea articolului ITIA a fost instruită să îi compenseze Simonei Halep cheltuielile de judecată

ITIA a fost instruită să îi compenseze Simonei Halep cheltuielile de judecată

În septembrie anul trecut, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a sancţionat-o pe Halep pentru un test pozitiv cu substanţa interzisă Roxadustat, care a fost găsită în proba de urină de la un test, în competiţie la US Open 2022.

Halep a fost suspendată provizoriu timp de un an înainte ca ITIA să îşi încheie ancheta şi să emită un verdict prin intermediul unui tribunal independent. S-a considerat că Halep a consumat în mod intenţionat Roxadustat.

De asemenea, ea a fost acuzată de un al doilea cap de acuzare de încălcare a reglementărilor antidoping referitoare la neconcordanţe cu paşaportul său biologic al sportivului. ITIA a anunţat atunci că Halep va fi interzisă din sport pentru o perioadă de patru ani.

Fostul număr 1 mondial a negat orice abatere şi a promis că îşi va reabilita numele în sala de judecată. Mai mulţi fani şi unii experţi s-au raliat în spatele româncei, care a devenit prima jucătoare de tenis de profil care a fost suspendată din sport de la Maria Sharapova încoace din cauza dopajului.

Halep şi-a declarat intenţia de a contesta verdictul ITIA la TAS, iar cazul ei a fost audiat luna trecută la Lausanne, în Elveţia. Săptămâna aceasta decizia TAS a considerat consumul de Raoxadustat de către Halep s-a făcut prin intermediul unui supliment contaminat. Astfel, suspendarea de 4 ani a fost redusă la 9 luni.

Halep a dezvăluit într-o postare pe Instagram că TAS a instruit ITIA să o despăgubească pentru costurile legale şi alte cheltuieli suportate în timpul judecării cazului, care sunt estimate la 22.600 de dolari.

"În plus, Tribunalul a ordonat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 CHF (aproape 22.600 de dolari)".

ITIA, care este organismul învestit cu dreptul de a apăra şi proteja integritatea tenisului profesionist, a declarat că respectă decizia TAS şi că va analiza în amănunt întregul verdict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici