ITIA vine în sprijinul lui Novak Djokovic în controversa testului antidoping refuzat la Cupa Davis

Controversa testului de dopaj al lui Novak Djokovic a ajuns la o concluzie, după ce Autoritatea Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a făcut o declaraţie ce vine în sprijinul celui care a fost de 24 de ori campion de Grand Slam.

1252 afișări
Imaginea articolului ITIA vine în sprijinul lui Novak Djokovic în controversa testului antidoping refuzat la Cupa Davis

Djokovic şi-a exprimat nemulţumirea şi consternarea în momentul în care a fost pus să facă un test antidoping surpriză cu doar o oră şi jumătate înainte de a juca împotriva lui Cameron Norrie în sferturile de finală împotriva Marii Britanii, la Cupa Davis.

Djokovic a spus că se pregătea pentru meci şi că solicitarea a fost "ilogică", aşa că nu a făcut testul înainte de meci, ceea ce a făcut ca controlorii antidoping să-l urmărească ore întregi înainte de a finaliza în cele din urmă testele respective.

"M-am certat cu el pentru că nu mi s-a întâmplat aşa ceva în cei 20 de ani de carieră. S-a aşezat într-un colţ şi m-a urmărit ore întregi. A fost revoltător. Întotdeauna am apărat controalele, dar nu înainte de meciuri. Nu e nimic de ascuns, dar trebuie să existe anumite limite", a spus atunci sârbul.

Alte informaţii susţin că Djokovic a refuzat să se conformeze, dar ITIA a intervenit joi declarând că acesta nu a ratat testul, deoarece toţi jucătorii au avut opţiunea de a-l face înainte sau după meci.

"Primul lucru care trebuie spus este că Djokovic nu a refuzat testul. Regulile prevăd că, atunci când un jucător este notificat, trebuie să furnizeze o mostră cât mai repede posibil. În competiţiile pe echipe, cum ar fi Cupa Davis, jucătorii pot fi informaţi înainte de meci, în timp ce în alte competiţii testarea are loc de obicei după meci. Procedura nu a fost schimbată, nici pentru acest eveniment, nici pentru jucător", se arată într-un articol din L'Equipe.

"Este prima dată când mi s-a întâmplat. Nu are sens să o fac când voi fi acolo şi după meci. Mi-au dat un preaviz de o oră şi jumătate. Am rutina mea de dinaintea meciurilor şi nu pot să mă gândesc în acel moment la donarea de sânge sau urină", a declarat Djokovic.

"În Cupa Davis, echipele sunt anunţate înainte de începerea meciului.

"Acest lucru le permite jucătorilor să aleagă dacă preferă să o facă înainte de meci, sau după” a declarat un membru al organizaţiei, citat de L'Equipe. „Ei au posibilitatea de a alege. Unii jucători preferă să o facă înainte, asta îi eliberează de obligaţie după întâlnire, ceea ce nu este de asemenea rău, ei evită să stea prea mult timp la faţa locului după terminarea unei întâlniri..."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici