Ivan Patzaichin a primit trofeul "Campioni de legendă"

Multiplul campion olimpic la kaiac-canoe Ivan Patzaichin a fost premiat, joi, de "Fundaţia Casa Campionilor", cu trofeul "Campioni de legendă", care recompensează carierele marilor sportivi români.

13 afișări
Imaginea articolului Ivan Patzaichin a primit trofeul "Campioni de legendă"

Ivan Patzaichin a primit trofeul "Campioni de legendă"

"Sunt onorat. Mă bucur că fac parte din această fundaţie care se gândeşte la campionii olimpici. Păcat că se uită aşa uşor performanţele sportivilor români. Este un moment special pentru mine. Acesta este un trofeu special, probabil şi pentru că este ultimul pentru mine", a declarat Ivan Patzachin. El a mărturisit că se aştepta să primească această distincţie: "Într-un fel mă aşteptam la acest trofeu, era vorba încă de anul trecut. Sunt mulţi dintre sportivii pe care îi antrenez acum care pot deveni şi ei «campioni de legendă»".

Deşi a afirmat că este ultimul său trofeu, Ivan Patzaichin a mai primit, în cadrul festivităţii de la Centrul Olimpic de la Izvorani, şi alte distincţii, din partea CS Dinamo Bucureşti, a Agenţiei Naţionale Antidoping şi a Agenţiei Naţionale pentru Sport,

Comitetul Olimpic Sportiv Român, reprezentat de Ioan Dobrescu, i-a oferit antrenorului lotului olimpic Ivan Patzaichin, pentru Federaţia Română de Kaiac-canoe, o maşină "pentru tractat bărcile".

Din partea fundaţiei "Casa Campionilor", Ivan Patzaichin a mai primit o canoe şi vechea sa pagaie ruptă la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen.

Preşedintele fundaţiei "Casa Campionilor", Mariana Bitang, i-a oferit un tort sărbătoritului.

Preşedintele CS Dinamo Bucureşti, Marcel Popescu, s-a arătat onorat că Ivan Patzaichin a reprezentat clubul pe care îl conduce. "Pentru noi este un moment de mare mândrie. Poate sunt subiectiv, dar eu cred că el este cel mai mare sportiv al României. Poate este cea mai importantă personalitate sportivă din România, pentru că nu a fost numai un mare sportiv, ci este şi un mare tehnician", a declarat Popescu.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, susţine ideea realizării unui muzeu al figurilor de ceară în care să fie expuse statui ale marilor campioni români. "Este greu într-un sport de echipă să ai asemenea performanţe. Realizările lui Ivan nu poţi să le ai aşa uşor, nici cele ale Elisabetei Lipă sau cele din gimnastică. Cred că ar fi foarte frumos un muzeu al figurilor de ceară cu legendele sportului românesc. Sunt condiţii grele în multe sporturi, muncă în anoninat, condiţii mult mai proaste decât în fotbal", a spus Badea.

De-a lungul carierei sale, Ivan Patzaichin a cucerit patru medalii de aur şi trei de argint la Jocurile Olimpice, precum şi 22 de medalii dintre care opt de aur la Campionatele Mondiale.

În afara lui Ivan Patzaichin, au mai primit trofeul "Campioni de Legendă" fosta canotoare Elisabeta Lipă, fosta gimnastă Nadia Comăneci, fostul tenisman Ilie Năstase, foştii antrenori ai lotului feminin de gimnastică al României, Marta şi Bela Karloy, şi fosta atletă Iolanda Balaş Sotter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici