Jamaicanul Asafa Powell a fost depistat pozitiv

Atletul Asafa Powell, fost deţinător al recordului mondial în proba de 100 de metri, a anunţat, duminică, că a fost depistat pozitiv cu un produs dopant la finalul lunii iunie la selecţia jamaicană pentru Campionatele Mondiale de la Moscova, competiţie la care nu va mai participa, informează AFP.

34 afișări
Imaginea articolului Jamaicanul Asafa Powell a fost depistat pozitiv

Jamaicanul Asafa Powell a fost depistat pozitiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Powell, în vârstă de 30 de ani, a mai spus că a fost depistat pozitiv cu un stimulent ingerat involuntar.

Asafa Powell, campion olimpic cu ştafeta jamaicană de 4x100 metri în 2008, face parte dintr-un grup de cinci atleţi jamaicani, dintre care trei sprinteri, depistaţi pozitiv la selecţia naţională.

Atletul Sherone Simpson, vicecampion olimpic la suta de metri în 2008, a recunoscut şi el că a fost depistat pozitiv.

Conform cotidianului britanic The Daily Telegraph, al treilea sprinter depistat pozitiv este Nesta Carter, campion olimpic cu ştafeta de 4x100 metri în 2008 şi 2012.

Powell, Carter şi Simpson se antrenează împreună la MVP Track Club.

Tot duminică, sprinterul american Tayson Gay a anunţat că a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă şi nu va participa la Campionatele Mondiale de la Moscova, care vor avea loc în perioada 10-18 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici