Japonezul Uchishiba, fost campion olimpic la judo, condamnat la cinci ani de închisoare pentru viol

Japonezul Masato Uchishiba, fost dublu campion olimpic la judo (2004 şi 2008) la categoria 66 kg, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare pentru viol. .

529 afișări
Imaginea articolului Japonezul Uchishiba, fost campion olimpic la judo, condamnat la cinci ani de închisoare pentru viol

Masato Uchishiba (Imagine: Neduafax Foto/AFP)

Masato Uchishiba, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat pentru că a abuzat sexual de o tânără judoka de la o echipă pe care o antrena. Tânăra a fost violată într-un hotel din Tokyo.

Faptele datează din septembrie 2011, când echipa de la universitatea din Kyushu era în deplasare la Tokyo.

După ce a petrecut într-un bar, tânăra, atunci în vârstă de 18 sau 19 ani, s-a dus la hotel, unde a adormit rapid, fiind în stare de ebrietate. Potrivit procurorului, citat de televiziunea publică NHK, ea ar fi fost trezită brutal de avansurile antrenorului.

De-a lungul procesului, Uchishiba, care este căsătorit, a negat violul, spunând că relaţia a fost consimţită. El a decis, vineri, să facă apel.

Uchishiba s-a retras din activitatea sportivă în octombrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici