Jean Pascal: Sunt mai rapid şi mai agil decât Diaconu

Pugilistul canadian Jean Pascal, în faţa căruia Adrian Diaconu îşi va pune în joc centura WBC la categoria semigrea, la 19 iunie, în Quebec, a declarat că atuurile sale în faţa românului vor fi rapiditatea, agilitatea şi inteligenţa în ring, informează presa din Canada.

2 afișări

"Consider că sunt mai rapid şi mai agil decât adversarul meu. De asemenea, sunt un pugilist inteligent în ring. Cred că acestea vor fi atuurile mele. De cealaltă parte, Diaconu este cunoscut pentru forţa cu care loveşte. Va trebui să am o condiţie fizică excelentă pentru a face faţă loviturilor şi să rămân concentrat 36 de minute. Chiar dacă Diaconu nu a fost foarte activ în ultimul an, nu cred că acest lucru va fi un avantaj pentru mine, pentru că ultimul meu meci datează de la 4 aprilie, la fel ca al lui", a spus Pascal, potrivit rds.ca.

Pugilistul a precizat că partida dintre el şi Diaconu va fi una explozivă. "Vă promit un meci exploziv între Adrian Diaconu şi mine, la 19 iunie, în Centre Bell. Datorită acestei înfruntări, voi rămâne pentru totdeauna în analele boxului din Quebec. De aceea voi face totul pentru a câştiga acest duel. În 2004, am avut şansa de a miza pe Adrian Diaconu şi Lucian Bute ca parteneri de antrenament, înaintea Jocurilor Olimpice. Experienţa cu Diaconu s-a terminat rapid, deoarece românul a dispărut după câteva şedinţe de pregătire şi mă întrebam de ce. Antrenorul meu mi-a spus că m-am prezentat prea bine în faţa lui şi l-aş fi putut demoraliza. Presupun că antrenorul lui l-a sfătuit să înceteze", a afirmat Jean Pascal.

Pascal a menţionat că stilul său şi cel al românului sunt compatibile şi de aceea meciul va fi frumos. "Prevăd o luptă superbă, pentru că stilurile noastre se înţeleg foarte bine. Adrian este un pugilist exploziv şi ofensiv, iar eu sunt un boxer exploziv şi rapid. Aceste două stiluri vor face ca meciul să fie unul ce nu se poate rata. Sper că publicul va fi în favoarea mea. Este vorba despre o luptă între doi boxeri din Quebec, dar adevăratul localnic sunt eu. Eu sunt cel care vorbeşte limba franceză şi eu sunt cel care a reprezentat Canada la Jocurile Olimpice. Sunt mai cunoscut publicului decât el şi sper că spectatorii vor fi alături de mine", a explicat canadianul.

Jean Pascal a subliniat că el va boxa acasă, în timp ce Diaconu, deşi stabilit în Canada, va fi ca în deplasare, adevărata sa casă fiind România: "Nu vreau să-l denigrez pe Adrian, dar eu voi avea experienţa unui adevărat meci pentru titlul mondial (n.r. - referire la faptul că Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rânduri să boxeze cu românul). Adrian este campion WBC, dar eu a trebuit să mă lupt în Anglia cu Carl Foch şi, deşi am pierdut, am boxat bine în faţa unui public ostil. Ştiu ce înseamnă să nu boxezi în mediul tău. Însă, de această dată, voi fi acasă în Quebec, în timp ce casa lui Adrian este în România. Quebec este teritoriul meu".

Potrivit Le Journal de Montreal, Adrian Diaconu a declarat că va demonstra, în meciul cu Jean Pascal, că este un campion adevărat. "Sunt o om al provocărilor şi nu mi-a fost niciodată teamă să îi înfrunt pe cei mai buni pugilişti din lume. Voi da totul şi, în faţa fanilor mei, voi demonstra că sunt un adevărat campion. Va fi o luptă istorică, însă ceea ce trebuie reţinut este că această centu va rămâne în Quebec (n.r. - atât Diaconu cât şi Pascal fiind stabiliţi în Quebec).

Pugilistul Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, la Mexico City, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rânduri să boxeze cu românul. Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura în faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, într-o gală programată la Bucureşti dar amânată din cauza unei accidentări la mâna dreaptă a pugilistului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici