Jenni Hermoso, inclusă în lotul Spaniei pentru prima dată de la scandalul sărutului

Jenni Hermoso a fost inclusă miercuri în lotul selecţionerului Montse Tome pentru prima dată de la victoria echipei spaniole la Cupa Mondială de fotbal feminin din august, când fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, a sărutat-o pe buze la festivitatea de premiere.

244 afișări
Imaginea articolului Jenni Hermoso, inclusă în lotul Spaniei pentru prima dată de la scandalul sărutului

Jenni Hermoso, inclusă în lotul Spaniei pentru prima dată de la scandalul sărutului

Hermoso, care joacă la clubul mexican Pachuca, face parte din lotul pentru meciurile din Liga Naţiunilor împotriva Elveţiei şi Italiei din această lună.

Rubiales şi-a anunţat demisia luna trecută, după ce presupusul sărut nesolicitat a provocat indignare în rândul jucătorilor, oficialilor guvernamentali şi a multor persoane din societatea spaniolă în general şi a ridicat întrebări cu privire la sexismul în sport.

Rubiales a declarat că sărutul a fost reciproc şi consensual.

Hermoso, în vârstă de 33 de ani, a fost lăsată în afara lotului pentru meciurile Spaniei împotriva Suediei şi Elveţiei din septembrie, Tome spunând că a luat această decizie pentru a o "proteja".

Cu toate acestea, Hermoso a declarat luna trecută că excluderea sa din echipă a arătat că nimic nu s-a schimbat la RFEF nici după demisia lui Rubiales, care este anchetat de Înalta Curte a Spaniei pentru presupuse agresiuni sexuale şi constrângere, în urma unei plângeri penale depuse de Hermoso.

"În ultima convorbire am explicat de ce nu a fost acolo, dar după cantonament am luat legătura. Poate că asta a deschis uşa la speculaţii, dar la momentul respectiv nu a existat nicio problemă cu ea. Nu am chemat-o pentru că am crezut că este cel mai bine pentru ea", a declarat miercuri Tome într-o conferinţă de presă.

"Am observat îmbunătăţirea ei. Suntem nerăbdători să o vedem, să se întoarcă la antrenamente şi să începem să ne gândim la viitor, deoarece obiectivul nostru este să fim la Jocurile Olimpice".

După ce jucătoarele spaniole au boicotat echipa în urma Cupei Mondiale, RFEF a acceptat să facă "schimbări imediate şi profunde", mai mulţi oficiali de rang înalt fiind rugaţi să îşi părăsească posturile ca parte a înţelegerii cu jucătorii.

Fostul selecţioner al Spaniei, Jorge Vilda, a fost, de asemenea, demis luna trecută.

"S-au făcut schimbări în federaţie şi se lucrează mult. Acum vrem să ne gândim şi să vorbim doar despre fotbal, atât eu, cât şi jucătorii", a adăugat Tome.

"În ceea ce priveşte această convocare, am vorbit cu toate jucătoarele, relaţia cu ele este bună şi profesională, nu este nevoie să se speculeze în acest sens".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici