JO de Iarnă: Eva Tofalvi, locul 11 în proba de biatlon 15 kilometri

Sportiva română Eva Tofalvi s-a clasat, joi, pe locul 11 în proba de biatlon 15 kilometri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Vancouver, egalând astfel cea mai bună performanţă a sa la Olimpiada de iarnă, informează site-ul oficial al competiţiei.

25 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă: Eva Tofalvi, locul 11 în proba de biatlon 15 kilometri

JO de Iarnă: Eva Tofalvi, locul 11 în proba de biatlon 15 kilometri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Eva Tofalvi a terminat cursa la un minut, 50 de secunde şi 6 sutimi de timpul înregistrat de câştigătoarea probei, norvegianca Tora Berger (40:52.8), care a fost urmată în clasament de sportiva din Kazahstan, Elena Khrustaleva (+20.7) şi Darya Domracheva, din Belarus, care a încheiat cursa la 28,2 secunde de câştigătoare.

Prin acest rezultat, Eva Tofalvi, care a avut o ratare la ultima tragere din picioare, şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Jocurile Olimpice, după locul 11 în proba de biatlon 15 km individual, ocupat la Nagano, în 1998.

Rezultatul obţinut de Tofalvi joi este cea mai bună performanţă a României până în acest moment la JO de la Vancouver.

În proba de biatlon 15 kilometri, România a mai avut trei reprezentante, Reka Ferencz, Mihaela Purdea şi Elena Dana Plotogea.

Mihaela Purdea s-a clasat pe locul 41 (+4:34.9), Reka Ferencz a ajuns a 74-a (+8:02.1), iar Elena Dana Plotogea a ocupat poziţia a 81-a (+10:08.3).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici