JO de Iarnă: Monika Gyorgy, penultima la schi fond 30 km start în bloc

Sportiva română Monika Gyorgy a ocupat locul 47, penultimul, în proba de schi fond 30 kilometri, start în bloc, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Vancouver.

30 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă: Monika Gyorgy, penultima la schi fond 30 km start în bloc

JO de Iarnă: Monika Gyorgy, penultima la schi fond 30 km start în bloc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gyorgy a parcurs cei 30 de kilometri într-o oră, 44 de minute, 3 de secunde şi cinci zecimi.

Câştigătoarea titlului olimpic, sportiva poloneză Justyna Kowalczyk, a fost stabilită la fotofiniş, cu timpul de 1:30.33.7, fiind urmată de reprezentanta Norvegiei, Marit Bjoergen, la 3 zecimi de secundă, şi de finlandeza Aino-Kaisa Saarinen, la un minut şi cinci zecimi.

Dublă campioană mondială, Justyna Kowalczyk a obţinut a treia medalie la Vancouver, după cele de argint, la sprint, şi de bronz, în proba de urmărire.

Sportiva norvegiană Marit Bjoergen a ratat şansa de a cuceri a patra medalie de aur la această ediţie a Jocurilor Olimpice, după cele cu ştafeta Norvegiei în proba de schi fond, 4x5 km, schi fond urmărire 15 kilometri (7, 5 kilometri în stilul clasic, 7,5 kilometri în stiul liber) şi proba de sprint clasic individual. La aceste performanţe, se mai adaugă medalia de bronz din proba de 10 km liber.

Între Kowalczyk şi Bjoergen a izbucnit un scandal după ce schioarea poloneză a acuzat-o pe norvegianca Marit Bjoergen că a câştigat datorită unui medicament pentru astm. Marit Bjoergen a reacţionat la acuzaţiile lui Kowalczyk spunând că poloneza nu ştie să piardă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici