JO de Iarnă: Până în prezent au fost efectuate 1363 de controale antidoping

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Vancouver au anunţat, vineri, că au efectuat un număr 1363 de teste antidoping până în prezent, peste jumătate din ţinta de 2.000 de controale propusă, iar toate au fost negative.

14 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă: Până în prezent au fost efectuate 1363 de controale antidoping

JO de Iarnă: Până în prezent au fost efectuate 1363 de controale antidoping (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit organizatorilor, singura excepţie a fost jucătoarea de hochei Svetlana Tereteva, care a fost mustrată pentru folosirea unui spray nazal în afara competiţiei. Mai mult de 30 de sportivi au fost interzişi, ca metodă de precauţie, înainte de începerea JO-2010.

Pe de altă parte, schioarea de fond norvegiană Marit Bjoergen, locul 1 la probele de sprint şi urmărire, dar şi ocupanta poziţiei a 3-a la cea de 10 km, a devenit prima sportivă care a câştigat două medalii de aur la aceste JO de la Vancouver, dar şi prima care a obţinut în total trei.

De asemenea, prin argintul de vineri, din proba de super-G, americanul Bode Miller s-a alăturat norvegianului Kjetil Andre Aamodt pe lista schiorilor care au urcat pe podium în patru specialităţi diferite: combinată (locul 2 în 2002), slalom uriaş (locul 2 în 2002 ), super-G (locul 2 în 2010) şi coborâre (locul 3 în 2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici