Jo Jo Dan: Mi-am făcut cel mai frumos cadou de sărbători

Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a declarat că prin victoria obţinută, vineri seară, în faţa mexicanului Miguel Casillas, reuşită care i-a adus titlul WBC Intercontinental la categoria superuşoară, şi-a făcut cel mai frumos cadou de sărbători.

19 afișări
Imaginea articolului Jo Jo Dan: Mi-am făcut cel mai frumos cadou de sărbători

Jo Jo Dan: Mi-am făcut cel mai frumos cadou de sărbători (Imagine: Mediafax Foto)

"Am dat tot ce am putut şi sper că meciul a plăcut. Ştiam că atunci când Lucian Bute este lângă mine o să bat prin KO. S-a întâmplat în aprilie, la Bucureşti, acum povestea s-a repetat la Ploieşti. Publicul a fost minunat, românii sunt superbi. Mi-am făcut cel mai frumos cadou de sărbători. Aş dori să dedic victoria fanilor, familiei şi prietenilor mei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu. Cred că o gală în care ar fi pe afiş Diaconu, Bute şi cu mine ar trebui să se numească «Gala visurilor»!'', a afirmat Jo Jo Dan, al treilea român care a obţinut centura WBC Intercontinental, după Leonard Doroftei şi Lucian Bute.

Lucian Bute a declarat că meciul dintre Jo Jo Dan şi Miguel Casillas a fost unul "de intensitate". "Mexicanul a demonstrat că n-a venit aici doar pentru bani, a dus lupta până aproape de final, meritul KO-ului îi aparţine lui Jo Jo. Am avut emoţii, ce-i drept, dar a meritat. A fost spectacol, iar cel mai bun a câştigat. Mă bucur că am fost declarat sportivul anului. Asta înseamnă că fanii ţin la mine. 2008 a fost cel mai bun an al meu, e un sentiment deosebit să fi apreciat în ţara ta. La anul vreau un meci pentru unificarea centurilor. Până atunci vreau să mă bucur de sărbători în familie, o să-l iau şi pe Jo Jo la mine acasă, iar pe 2 ianuarie mă voi întoarce la Montreal, unde voi reveni la antrenamente", a precizat Bute.

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja s-a declarat satisfăcut de nivelul galei. "Chiar dacă românii s-au impus pe linie au fost meciuri echilibrate. Meciul vedetă ne-a arătat un mexican bun încasator, care a dovedit că a venit să-şi vândă scump pielea. Cred că 2008 a fost cel mai bun an al boxului profesionist de la noi. Două centuri mondiale, Diaconu şi Bute, plus ascensiunea lui Jo Jo Dan cred că sunt argumente suficiente. La anul, ne bazăm pe cuvântul lui Emil Boc, care a promis că va sprijini o gală în care Adrian Diaconu îşi va pune centura în joc în ţară. În prima decadă a anului viitor această gală va avea loc, la Cluj sau la Bucureşti", a afirmat Obreja.

Obreja a comentat prezenţa în sala din Ploieşti a lui Dumitru Dragomir şi Viorel Păunescu. "Ambii sunt oameni de sport şi admiratori ai boxului. Asta spre deosebire de Gigi Becali, care mi-a spus că nu ar suporta să vadă un meci de box pe viu. Oricum, în public s-a aflat şi procurorul care se ocupă de cazul «Valiza», aşa că riscam să avem concurenţă la main eventul-ul serii!", a explicat Rudel Obreja.

Viorel Simion l-a învins în cadrul aceleiaşi gale, "Invincibilii 3" de la Sala Olimpia din Ploieşti, pe ungurul Zsolt Nagy, la categoria superpană, într-un meci în care şi-a apărat centura WBC Mediteranean. "Nagy a fost unul dintre cei mai rezistenţi adversari pe care i-am întâlnit până acum. Talismanul meu norocos a fost fetiţa mea, care a fost prezentă în tribună şi căreia îi dedic în mod special victoria", a declarat Simion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici