Jo Jo Dan va boxa cu Selciuk Aydin pe 5 iunie, la Istanbul

Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, va boxa la data de 5 iunie, la Istanbul, împotriva turcului Selciuk Aydin, într-un meci care va conta pentru titlul interimar al categoriei semimijlocie, în versiunea WBC, se arată într-un comunicat.

106 afișări
Imaginea articolului Jo Jo Dan va boxa cu Selciuk Aydin pe 5 iunie, la Istanbul

Jo Jo Dan va boxa cu Selciuk Aydin pe 5 iunie, la Istanbul (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Chiar dacă Jo Jo Dan (26-0-0, 15 - KO) boxează de obicei la categoria superuşoară, în cazul unei victorii în faţa lui Selciuk Aydin românul ar deveni campionul interimar în versiunea WBC. Dacă va pierde meciul de la Istanbul, poziţia sa de la categoria superuşoară nu va fi afectată.

Selciuk Aydin, în vârstă de 27 de ani, este recunoscut pentru loviturile sale puternice, care i-au adus porecla de "Mini Tyson" (micul Tyson).

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat marţi agenţiei MEDIAFAX că pentru Jo Jo Dan va fi mai greu să boxeze la o categorie superioară.

"Meciul va conta pentru titlul interimar WBC. Dacă va câştiga va deveni campion mondial interimar şi va putea să se lupte cu campionul mondial. Nu ştiu dacă îi va fi mai bine la această categorie. Pentru un pugilist este mai bine să slăbească pentru un meci, iar aici, la această categorie, nu va mai face acest lucru. Vor fi trei kilograme în plus faţă de categoria superuşoară", a spus Obreja.

Ionuţ "Jo Jo Dan" Ion (26-0-0, 14 - KO) l-a învins, în data de 10 aprilie, pe Andre Marcos Do Nascimento şi şi-a păstrat titlul WBC Continental Americas la categoria superuşoară. Totuşi, pentru că timp de un an nu a reuşit să susţină un meci eliminatoriu la categoria superuşoară, românul a acceptat să boxeze la semimijlocie, unde îi va ţine locul americanului Luis Collazo, care s-a retras din cursa pentru titlul interimar WBC.

Jo Jo Dan a mai boxat la categoria semimijlocie în 13 din cele 26 de meciuri din cariera sa de profesionist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici