Joachim Low, selecţionerul Germaniei, primul din istorie care ajunge la 100 de victorii cu naţionala

Antrenorul german Joachim Low, în vârstă de 57 de ani, a devenit primul selecţioner din istorie care ajunge la 100 de victorii cu o echipă naţională, a anunţat, luni, site-ul Federaţiei Germane de Fotbal (DFB).

611 afișări
Imaginea articolului Joachim Low, selecţionerul Germaniei, primul din istorie care ajunge la 100 de victorii cu naţionala

Joachim Low, selecţionerul Germaniei, primul din istorie care ajunge la 100 de victorii cu naţionala

Din 150 de partide sub comanda tehnicianului născut la Schönau, nemţii au pierdut 23, au înregistrat 27 de egaluri şi au triumfat în celelalte meciuri.Federaţia Germană l-a desemnat pe Low să conducă prima reprezentativă în iulie 2006, după ce fusese antrenor secund timp de două sezoane, în mandatul lui Jürgen Klinsmann.

Fostul jucător şi antrenor al lui Bayern Munchen a fost demis după ce a terminat pe locul trei Campionatul Mondial găzduit de Germania în 2006. Italia a triumfat în dauna Franţei la ediţia respectivă, finala mare fiind marcată de incidentul dintre Zinedine Zidane şi Marco Materazzi. Înainte de a intra în angrenajul echipei naţionale, Joachim Löw a antrenat în Eleveţia, la începutul anilor '90.

FC Winterthur şi FC Frauenfeld au fost primele echipe pregătite de neamţ. La Frauenfeld a fost antrenor-jucător timp de un an. După experienţa din Elveţia, Löw s-a întors în ţara natală unde a fost numit secund la VfB Stuttgart. După ce Rolf Fringer a părăsit actuala echipă a lui Alexandru Maxim, Löw a fost numit interimar, iar mai apoi principal cu acte-n regulă. La Stuttgart evoluau în perioada respectivă jucători precum Fredi Bobic sau Giovane Elber. În 1997, Löw a cucerit primul trofeu din carieră pe banca "şvabilor", şi anume Cupa Germaniei.

După succesul din ţara natală, Low a fost numit principal la Fenerbahce, unde a rezistat un singur an. A continuat să meargă în zig-zag, antrenând la SC Karlsruher după care din nou în Turcia la Adanaspor. În 2001 a luat drumul Austriei, unde a cucerit tiltul naţional alături de FC Tirol Innsbruck. A fost al zecelea campionat din istoria clublui şi ultimul trofeu adus în vitrină. Ultimul club pregătit de Löw a fost Austria Vienna, în sezonul 2003-2004.

Regretatul Helmut Schön e singurul selecţioner din istoria Germaniei cu un număr de victorii relativ apropiat de Löw. Din 1964 până în 1978, Schön a înregistrat 87 de succese pe banca nemţilor, cucerind Campionatul European în 1972 şi Cupa Mondială în 1974. A fost primul Campionat European din istoria Germaniei, respectiv a doua Cupă Mondială din palmares.

Bilanţul Germaniei în era Joachim Low

Meciuri jucate: 150
Victorii: 100
Egaluri: 27
Înfrângeri: 23
Goluri Marcate: 364
Goluri Primite: 140
Trofee Câştigate: Campionatul Mondial din 2014 (al patrulea din istoria Germaniei)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici