Joachim Low: Spania merită să fie campioană europeană

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a declarat că Spania merită să fie campioană europeană, după ce şi-a creat mai multe ocazii şi a dat dovadă de o foarte mare calitate în finala câştigată, duminică, la Viena, scor 1-0, pe stadionul Ernst Happel, transmite corespondentul MEDIAFAX.

18 afișări
Imaginea articolului Joachim Low: Spania merită să fie campioană europeană

Joachim Low: Spania merită să fie campioană europeană (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Cred că Spania a meritat victoria pentru că a avut mai multe ocazii şi merită să fie campioană europeană. Pentru noi e o performanţă extraordinară că am ajuns în finală. Suntem dezamăgiţi că nu am câştigat, dar cred că putem fi mulţumiţi cu turneul ca întreg. Tehnic vorbind, spaniolii au o calitate foarte mare, jucătorii evoluează constant la cel mai înalt nivel, în Liga Campionilor, iar la antrenamente efectuează pregătiri de mai mare calitate. În primul sfert de oră am făcut faţă, dar apoi ne-am ieşit din ritm", a spus Low, în cadrul conferinţei de presă organizate la finalul meciului Germania - Spania, scor 0-1.

Low a precizat că în perioada următoare va face o analiză a evoluţiilor de la Euro-2008. "În următoarele zile vom analiza turneul, jucătorii, dar doar după ce ne vom calma, pentru că acum suntem sub influenţa emoţiilor. Am avut parte de multă distracţie şi ne-am simţit bine aici. E adevărat că am pierdut, dar vom lucra mult pentru următorii doi ani pentru că vrem să ajungem să jucăm la Cupa Mondială", a punctat tehnicianul german.

Reprezentativa Spaniei a câştigat, pentru a doua oară în istorie, Campionatul European de fotbal, după ce a învins Germania, scor 1-0 (1-0), în finala ediţiei 2008 a competiţiei, disputată, duminică, pe stadionul Ernst Happel din Viena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici