Jocurile Mondiale Universitare: Medalie de argint pentru România la dans aerobic

Echipa mixtă a României de dans aerobic a câştigat, sâmbătă, medalia de argint la Jocurile Mondiale Universitare, de la Shenzhen (China).

93 afișări

Titlul mondial a fost câştigat de echipa Chinei, cu un punctaj total de 19.163 puncte, iar pe locul trei s-a situate Coreea de Sud (18.950 puncte). Echipa României a acumulat 19.063 puncte, fiind formată din sportivii Andreea Bogati, Laura Andreea Cristache, Valentin Mavrodineanu, Petru Porime Tolan, Anca Claudia Surdu şi Mircea Zamfir.

România a acumulat 12 medalii la actuala ediţie a JMU, acestea fiind câştigate astfel:

Aur - gimnastul Flavius Koczi (sol şi sărituri)

Argint - Bianca Pascu (spadă), gimnastul Marius Berbecar (paralele), înotătorul Norbert Trandafir (100 m liber), echipa mixtă de dans aerobic

Bronz - Flavius Koczi (cal cu mânere), judoka Valentin Radu (cat. 90 kg), Violeta Dumitru (cat. 48 kg), Bianca Perie (aruncarea ciocanului), echipa masculină de gimnastică şi de echipa feminină de tenis de masă.

Delegaţia României la JMU de la Shenzhen include 60 sportivi (28 fete şi 32 de băieţi), obiectivele stabilite fiind de câştigare a 7-8 medalii şi alte zece clasări pe locurile 4-6. Cei 60 de sportivi studenţi participă la 9 discipline: atletism, baschet, gimnastică artistică, gimnastică aerobică, înot, haltere, judo, scrimă şi tenis de masă.

La ediţia din 2009, de la Belgrad, România a ocupat locul 33 în clasamentul pe medalii la Jocurile Mondiale Universitare, cu un bilanţ de patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz. Gimnastul Flavius Koczi a câştigat aurul la sărituri şi bronzul la paralele, atleta Ancuţa Bobocel a cucerit argintul la 3.000 m obstacole, iar scrimera Simona Deac a luat argint la spadă individual. România a fost reprezentată la Belgrad de 90 sportivi ce au concurat la 7 discipline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici