JOCURILE OLIMPICE 2012: Care va fi sloganul competiţiei

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra au dezvăluit, miercuri, sloganul competiţiei care va începe peste 100 de zile, la 27 iulie: "Inspiră o generaţie".

451 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Care va fi sloganul competiţiei

JOCURILE OLIMPICE 2012: Care va fi sloganul competiţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) Jacques Rogge s-a declarat convins că Jocurile Olimpice de la Londra vor "inspira orice generaţie".

"Sunt convins că Marea Britanie va fi la înălţimea evenimentului sportiv şi va oferi o primire călduroasă", a completat Rogge.

"Aşteptările sunt mari, iar noi nu vom dezamăgi. Londra este pregătită să primească lumea în această vară", a declarat, la rândul său preşedintele Comitetului de Organizare(Locog), Sebastian Coe.

Mai multe festivităţi sunt prevăzute, miercuri, între care o ceremonie în aer liber în prezenţa unor sportivi şi artişti, în Trafalgar Square, acolo unde un orologiu uriaş va începe numărătoarea inversă pentru JO.

Ziua de miercuri a debutat cu plantarea unui uriaş parter de flori reprezentând inelele olimpice, în grădina botanică Kew Gardens, din sud-vestul Londrei. Acest parter de flori va fi vizibil din avion, din cursele care trec pe culoarele ce deservesc aeroportul internaţional Heathrow.

În total, 10.500 de sportivi şi 7.500 de membri ai echipelor tehnice sunt aşteptaţi la Londra, în perioada 27 iulie-12 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici