JOCURILE OLIMPICE 2012: Sportivii japonezi au primit câte o medalie făcută din rămăşiţe lăsate de tsunami

Toţi membrii echipei olimpice a Japoniei au primit deja câte o medalie chiar înainte de Jocurile Olimpice de la Londra: aceasta este din lemn şi este făcută din resturile rămase după tsunami-ul care a răvăşit partea de nord-est a ţării în martie 2011.

193 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Sportivii japonezi au primit câte o medalie făcută din rămăşiţe lăsate de tsunami

JOCURILE OLIMPICE 2012: Sportivii japonezi au primit o primă medalie făcută din rămăşiţe lăsate de tsunami (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Elevi din regiune au fabricat şi gravat aceste medalii simbolice pentru a purta noroc celor 518 membri ai delegaţiei japoneze.

Medaliile, cu un diametru de circa 4,5 cm, au emblema olimpică şi sunt ornate cu mici panglici pe care sunt scrise mesaje ale copiilor din regiunea devastată, cum ar fi "aşteptăm medaliile voastre".

"Aceste rămăşiţe reprezintă un simbol al suferinţei noastre, dar astăzi avem o altă viaţă", a declarat Mizuho Sato, o adolescentă de 14 ani, care a participat la fabricarea acestor medalii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici