JOCURILE OLIMPICE: Cătălina Ponor a pierdut medalia de bronz după ce SUA au făcut contestaţie

Gimnasta Cătălina Ponor a căzut pe locul 4, pierzând medalia de bronz, după ce arbitrii au acceptat contestaţia delegaţiei SUA făcută în cazul sportivei Alexandra Raisman, în finala de la bârnă de la Jocurile Olimpice, acordându-i americancei o notă egală cu a româncei dar cu o dificultate a exerciţiului mai mare.

11880 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE: Cătălina Ponor a pierdut medalia de bronz după ce SUA au făcut contestaţie

Cătălina Ponor (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Cătălina Ponor a intrat a doua în finala de la bârnă, execuţia sa fiind notată cu 15.066, notă cu care a cucerit medalia de bronz, în prima fază, la opt ani distanţă de când obţinea titlul olimpic la acest aparat.

Larisa Iordache a intrat a patra în concurs, dar a căzut de pe aparat şi a primit doar nota 14.200, cu care s-a clasat pe poziţia a 6-a.

Medalia de aur a fost cucerită de Linlin Deng (China, 15.600), urmată pe podium de Lu Sui (China, 15.500) şi Alexandra Raisman (SUA, 15.066). Ultima sportivă intrată însă în concurs, Alexandra Raisman, a fost notată cu 14.966, antrenorii ei depunând contestaţie. Arbitrii au acceptat contestaţia şi, după noi verificări, au mărit dificultatea exerciţiului, obţinând nota finală 15.066. Ponor a pierdut bronzul în ultima secundă, încheind pe locul 4.

Tot marţi, gimnastica feminină românească îşi va încheia participarea la JO de la Londra în finala de la sol, cu Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa.

La Londra, delegaţia feminină a României a mai cucerit medalia de bronz pe echipe şi aurul la sărituri, prin Sandra Izbaşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici