Jocurile Olimpice de la Londra: Un rănit în Afganistan şi o femeie în vârstă de 100 de ani vor purta torţa olimpică

Un militar rănit în Afganistan şi o femeie în vârstă de 100 de ani figurează printre cele 7.300 de persoane care vor purta torţa olimpică pe teritorul Marii Britanii, înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la Londra, au anunţat, luni, organizatorii.

145 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Londra: Un rănit în Afganistan şi o femeie în vârstă de 100 de ani vor purta torţa olimpică

Jocurile Olimpice de la Londra: Un rănit în Afganistan şi o femeie în vârstă de 100 de ani vor purta torţa olimpică(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numele pasionaţilor de sport şi a celor care au colectat fonduri cu scop caritabil desemnate pentru a purta torţa olimpică au fost anunţate luni, când a fost prezentat şi itinerariul lung de 13.000 de kilometri care va traversa Marea Britanie.

Flacăra va fi aprinsă în Grecia la 10 mai şi va sosi o săptămână mai târziu în Marea Britanie înainte de a ajunge pe stadionul olimpic din Londra pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, la 27 iulie.

Printre purtătorii torţei figurează Jack Otter, un londonez de 23 de ani, care şi-a pierdut picioarele şi un braţ în explozia unei bombe, în Afganistan, în septembrie 2009.

Acest militar, în ciuda handicapului, a sărit recent cu paraşuta pentru a strânge fonduri destinate unei opere de binefacere.

Pe listă se mai află şi Dinah Gould, care va avea 100 de ani în momentul JO şi locuieşte într-un azil din Londra, dar şi Keia Wardman, în vârstă de 12 ani, campioană de nataţie, care locuieşte la Cornwall, în sud-vestul Angliei.

Cel mai în vârstă pompier în activitate, Malcolm Styles (63 de ani), a fost de asemenea selecţionat deoarece a strâns zeci de mii de lire sterline pentru cercetarea cancerului, după ce soţia lui a murit din cauza acestei maladii.

În medie, 115 persoane pe zi vor purta flacăra pe un itinerariu ce va traversa peste 1.000 de localităţi în Marea Britanie, utilizând mijloace diverse de locomoţie, de la balon la motociclete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici