Jocurile Olimpice de la Rio: Delegaţia Australiei a fost evacuată din Satul Olimpic

Sportivi australieni prezenţi la Jocurile Olimpice de la Rio au fost evacuaţi din apartamente, din cauza unui incediu care a izbucnit în blocul din Satul Olimpic unde aceştia erau cazaţi. Potrivit agenţiei de presă Xinhua, pompierii au intervenit imediat, iar incediul a fost stins în scurt timp.

2035 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Rio: Delegaţia Australiei a fost evacuată din Satul Olimpic

Jocurile Olimpice de la Rio: Delegaţia Australiei a fost evacuată din Satul Olimpic (Imagine: Arhiva Mediafax/ AFP )

Sportivii australieni nu au avut parte de o noapte liniştită. În sectorul rezervat acestora în Satul Olimpic, s-a declanşat o alarmă de incendiu şi au fost evacuaţi în cel mai scurt timp. Potrivit oficialilor delegaţiei australiene, incendiul a fost pornit de la o ţigară aprinsă, însă pompierii au intervenit imediat şi sportivii au revenit în apartamente după o jumătate de oră.

"A fost un incendiu în blocul 23 al Satului Olimpic, se pare că în subsol. Era foarte mult fum, iar noi am fost nevoiţi să-i evacuăm pe sportivi. Pompierii au intervenit, totul a fost controlat şi ne-am întors în camere. Nu a fost o mare dramă", a dezvăluit Mike Tancred, purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Australian.

Delegaţia Australiei care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio este formată din 419 sportivi, care vor concura în 26 de discipline sportive. De asemenea, australienii au cucerit de-a lungul timpului 468 de medalii la Jocurile Olimpice de vară, la 25 de ediţii: 139 de medalii de aur, 152 de argint şi 177 de bronz.

Kitty Chiller, şeful delegaţiei australiene, s-au plâns de cablurile expuse şi de toalete blocate din Satul Olimpice, considerând precare condiţiile de cazare, mai ales că Jocurile Olimpice vor debuta pe 5 august. Chiller a refuzat, iniţial, ca delegaţia Australiei să locuiască în Satul Olimpic, dar s-a mutat la începutul acestei săptămâni după ce peste 600 de muncitori au efectuat reparaţiile necesare şi solicitate de şeful delegaţiei de la Antipozi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici