Jocurile Olimpice de la Rio: Locul 7 pentru gimnasta Cătălina Ponor în finala de la bârnă

Gimnasta română Cătălina Ponor s-a clasat pe locul 7 în finala de la bârnă, desfăşurată luni în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia. Medalia de aur a fost câştigată de către olandeza Sanne Wevers. România rămâne fără medalii olimpice la gimnastică după 44 de ani.

5361 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Rio: Locul 7 pentru gimnasta Cătălina Ponor în finala de la bârnă

Jocurile Olimpice de la Rio: Locul 7 pentru gimnasta Cătălina Ponor în finala de la bârnă

Cătălina Ponor a fost notată cu 14.000: 5.800 dificultate şi 8.200 execuţie. Românca şi-a început exerciţiul a cincea şi a ştiut imediat că nu va lua o medalie. Ponor a încheiat penultima în concurs, doar canadianca Isabela Onyshko fiind mai slabă (13.400).

Olandeza Sanne Wevers a primit cea mai bună notă, 15.466, având exerciţiul cu cea mai mare dificultate din concurs (6.6). Medaliile de argint şi bronz le-au revenit americancelor Lauren Hernandez (15.333) şi Simone Biles (14.733).

România rămâne fără medalii olimpice la gimnastică după 44 de ani. De la Montreal 1976 şi până la Londra 2012 inclusiv, România a câştigat cel puţin o medalie de aur.

Cătălina Ponor (28 de ani) are cinci medalii la Jocurile Olimpice în palmares: trei de aur la Atena în 2004, una de argint şi una de bronz în 2012 la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici