Jocurile Paralimpice 2016: Un atlet din Afganistan a fost suspendat patru ani pentru dopaj

Atletul afgan Mohammad Naiem Durani, care a participat la Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro, a fost suspendat patru ani pentru dopaj, informează BBC.

153 afișări
Imaginea articolului Jocurile Paralimpice 2016: Un atlet din Afganistan a fost suspendat patru ani pentru dopaj

Jocurile paralimpice: Un atlet din Afganistan a fost suspendat patru ani pentru dopaj

În vârstă de 42 de ani, Durani a fost testat pozitiv cu metabolitul 19-Norandrosteron, la un control efectuat în afara competiţiei, pe 8 septembrie, la Rio de Janeiro. Substanţa respectivă se află pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), pe anul 2016, şi este interzisă în permanenţă, atât pe parcursul competiţiilor, cât şi în afara lor.

Mohammad Naiem Durani, care a fost suspendat până la data de 13 septembrie 2020, a fost singurul sportiv din Afghanistan prezent la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Durani s-a clasat pe locul 16 în proba de aruncarea suliţei, clasa F44 (handicap la picioare).

Durani este al treilea sportiv prins dopat la Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro, după argentinianul Jorge Lencina, practicant de judo, şi halterofilul saudit Mashal Alkhazai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici