Judoka Alex Bologa a cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro

Sportivul român Alex Bologa a cucerit, joi, medalia de bronz în proba de judo, categoria 60 de kilograme, din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia.

971 afișări
Imaginea articolului Judoka Alex Bologa a cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro

Judoka Alex Bologa a cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (Imagine Andrei Pungovschi / Mediafax Foto)

În meciul pentru bronz, Bologa l-a învins pe uruguayanul Henry Borges, prin ippon.

Clujeanul Alex Bologa, care va împlini 21 de ani în luna noiembrie, este nevăzător şi practică judoul de şase ani, fiind antrenat de Geanina Andreica şi Tamas Gergely.

Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro se desfăşoară în perioada 7 – 18 septembrie. 12 sportivi reprezintă România: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură în înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Carol Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Naomi Ciorap (înot), Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Makszin Dacian (tenis de masă) şi Bobi Simion (tenis de masă).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici