Simona Halep, învinsă în decisiv de Serena Williams în sferturile US Open: "A fost cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată în faţa Serenei Williams"

Simona Halep, cap de serie numărul 5 la US Open, a pierdut meciul disputat, joi dimineaţă, împotriva principalei favorite, americanca Serena Williams, în sferturile competiţiei, scor 2-6, 6-4, 3-6.

10801 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, învinsă în decisiv de Serena Williams în sferturile US Open: "A fost cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată în faţa Serenei Williams"

Simona Halep, învinsă în decisiv de Serena Williams în sferturile US Open

Partida a durat două ore şi 14 minute. Simona Halep a câştigat un singur punct direct din serviciu, iar Serena Williams a reuşit 18 astfel de lovituri. Halep a comis cinci duble greşeli, iar procentajul primului serviciu a fost de 65 la sută. Sportiva din Constanţa a avut nouă şanse de break, dintre care a concretizat două, în timp ce americanca a reuşit patru break-uri.

Simona Halep a pierdut în faţa Serenei Williams pentru a opta oară în carieră şi rămâne astfel cu o singură victorie în faţa Serenei, obţinută în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore 2014. Halep este însă prima jucătoare care câştiga îi ia set liderului mondial la US Open 2016.

Pentru participarea în sferturile turneului de la Flushing Meadows, Halep primeşte un cec în valoare de 450.000 de dolari şi 780 de puncte în clasamentul mondial de simplu WTA.

Simona Halep: A fost cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată în faţa Serenei Williams

Simona Halep crede că meciul disputat joi dimineaţă, scor 2-6, 6-4, 3-6, în faţa Serenei Williams, în sferturile de finală de la US Open, reprezintă cea mai bună prestaţie a sa în confruntările cu sportiva din Statele Unite ale Americii.

"A fost greu. Este greu, sunt puţin tristă, dar trebuie să iau lucrurile pozitive, pentru că mă aşteaptă multe. Cred că acesta a fost cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată împotriva ei. Am simţit că sunt foarte aproape şi că am şanse să câştig. Aşa cum am zis, cred că jocul meu a fost destul de bun în seara asta. Este un lucru bun. Cred că am jucat foarte bine. Însă, m-aş putea descurca mai bine în unele momente", a spus Halep, potrivit site-ului oficial al competiţiei.

Halep rămâne astfel cu o singură victorie în nouă meciuri jucate cu actualul lider mondial. La final, a cincea jucătoare a lumii a recunoscut superioritatea adversarei.

"Este cea mai bună jucătoare, serviciul său a fost foarte bun astăzi. Joacă foarte bine pe acest teren, este acasă, şi cred că se simte foarte încrezătoare. A făcut o treabă grozavă. De aceea este numărul 1. Sunt puţin dezamăgită că nu am putut profita de şanse, însă sunt de asemenea fericită pentru felul în care am rezistat şi am jucat. Dar cred că nivelul a fost destul de înalt. Sunt mulţumită de felul în care am luptat până la final. Este ceva normal acum pentru mine, aşa că este un lucru bun", consideră Halep.

Până să ajungă în sferturi, Halep le-a eliminat rând pe rând pe Kirsten Flipkens, Lucie Safarova, Timea Babos şi Carla Suarez Navarro şi consideră că la această ediţie a jucat mai bine decât la cea din 2015, deşi la acea vreme a fost eliminată în semifinalele competiţiei, după o partidă cu Flavia Penetta, scor 1-6, 3-6.

"Trebuie să înving cele mai bune jucătoare pentru a câştiga un Grand Slam, aşa că nu contează împotriva cui joc. Trebuie doar să câştig ca să obţin acel titlu, dacă îl voi obţine într-o zi. Mă simt cu siguranţă mai bine că am jucat mai bine decât anul trecut în semifinale. Anul acesta am pierdut în sferturi, însă am dat tot ce am putut. Este OK, nu vreau să mă plâng de nimic", a conchis Halep.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici