JOCURILE Paralimpice 2016. Marieke Vervoort, campioana care a câştigat argintul la Rio, dar care se gândeşte la eutanasiere - VIDEO

Sportiva belgiană Marieke Vervoort, care suferă de o boală degenerativă care îi paralizează picioarele, a spus că a ales eutanasierea, dar că încă nu se simte pregătită să facă pasul acesta, potrivit BBC.

7638 afișări
Imaginea articolului JOCURILE Paralimpice 2016. Marieke Vervoort, campioana care a câştigat argintul la Rio, dar care se gândeşte la eutanasiere - VIDEO

Marieke Vervoort, care a câştigat la Rio o medalie de argint la atletism în scaun cu rotile, 400 de metri, a declarat că a pregătit toate documentele pentru eutanasiere în 2008.

Presa belgiană a scris că sportiva ar putea să îşi ia viaţa după Jocurile Paralimpice de la Rio, însă Vervoort a respins speculaţiile în cadrul unei conferinţe, declarând că încă ”se bucură de fiecare moment”.

”Momentul va veni abia atunci când voi avea mai multe zile proaste decât zile bune, dar acum nu se pune problema”, a spus Marieke Vervoort.

Sportiva de 37 de ani suferă de o boală degenerativă a muşchilor care îi cauzează în mod constant durere, paralizie şi incapacitatea de a dormi.

”Marieke Vervoort: Eutanasierea va fi un sentiment minunat de linişte”

Tânăra avea doar 14 ani atunci când a fost diagnosticată cu acestă boală cruntă, şi de atunci a dus o luptă continuă pentru supravieţuire. Cu toate acestea, Marieke Vervoort a cucerit la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, aurul la 100 şi 200 metri şi acum o medalie de bronz la Rio.

Sportiva a confirmat că acesta a fost ultimul an în care a participat la Jocurile Paralimpice, ceea ce a făcut ca victoria să fie una dulce-amară.

”Este un sentiment care mă face să strig <<Daaa, am câştigat o medalie de argint>>”, a declarat aceasta jurnaliştilor de la BBC. ”Dar există şi reversul medaliei, care aduce suferinţă şi gândul că voi spune adio acestui sport. Pentru că iubesc sportul, sportul reprezintă viaţa mea.”

Posibilitatea de a apela la eutanasiere i-a dat curajul necesar pentru a putea continua, adăugând că nu trebuie să fie catalogată drept ”crimă”.

”Oferă oamenilor un sentiment de linişte şi calm”, a spus Vervoort. ”Voi şti când este destul pentru mine, am actele necesare.”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici