John Cena şi Randy Orton au fost iepuraşii de Paşte pentru 4.500 de spectatori

Sala Polivalentă din Capitală a găzduit, joi, câteva dintre vedetele de prim rang ale wrestlingului mondial, John Cena şi Randy Orton, cei mai cunoscuţi sportivi prezenţi la eveniment, fiind "iepuraşii" de Paşte pentru cei 4.500 de spectatori, dintre care 3.500 de copii de până în 16 ani.

802 afișări
Imaginea articolului John Cena şi Randy Orton au fost iepuraşii de Paşte pentru 4.500 de spectatori

John Cena şi Randy Orton au fost iepuraşii de Paşte pentru 4.500 de spectatori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wrestlingul este un spectacol plin de lumină, simulări de lovituri, proiectări şi salturi spectaculoase, echipamente vestimentare cât mai kitschoase şi se bazează în special pe interacţiunea cu spectatorii. Luptele nu sunt reale, iar rezultatul meciurilor se ştie de la cabine, totul derulându-se după un scenariu bine pus la punct. Exerciţiile sunt repetate la antrenamente, pentru ca aceşti adevăraţi cascadori să nu sufere accidentări urâte.

La ora 20.00, cu jumătate de oră înainte de startul galei "WWE Wrestlemania Revenge Tour", copiii îmbrăcaţi în tricourile roşii cu Cena erau în delir, scandând numele supervedetei preferate şi afişând pancarte cu îndemnuri în limba engleză. Pentru ei nimic nu mai conta decât să-şi vadă idolul în ring cum câştigă şi le dedică victoria. Nici măcar preţurile biletelor care au variat între 130 şi 639 de lei nu le-au tăiat din elan. Dar până să-l vadă pe american, spectatorii mai aveau de aşteptat încă vreo două ore şi jumătate.

Gala a început fix la ora 20.30, când primii luptători, John Morrison şi Dolph Ziggler, îmbrăcaţi în şorturi mulate şi cât mai strălucitoare, au intrat în ring. Surprinzător a fost că spectatorii prezenţi îi recunoşteau pe "actori" încă de la primele acorduri ale melodiilor pe care îşi făceau apariţia. Favoritul fanilor a fost de departe Morrison, care, cu ale lui salturi de pe colţurile ringului, i-a entuziasmat până la extrem pe fani. Lupta a fost câştigată de Morrison, care a avut nevoie de un sfert de oră pentru a-l face pe arbitru să-l numere până la trei pe Ziggler. Deşi luptătorii se protejează în ring, uneori, loviturile mai spectaculoase erau "pe bune" şi se auzeau din orice colţ al sălii.

Prima partidă de "dublu" i-a adus faţă în faţă pe Jimmy şi Jay Uso, pe de o parte, şi Morella şi Vladimir Kozlov, de cealaltă parte. Această partidă avea să fie singura dezamăgire a majorităţii fanilor prezenţi la eveniment, deoarece fraţii Uso au reuşit să câştige partida, părăsind sala în huiduielile spectatorilor, deoarece le-au învins favoriţii.

Veteranul William Regal (42 de ani) a luptat în cea de-a treia confruntare a serii împotriva lui Evan Bourne. După ce a văzut că întreaga sală îl susţine pe Bourne, Regal, fost campion mondial în wrestling în perioada 2002-2005, a încercat să renunţe la luptă, "cerşindu-i" îndurare lui Bourne. Cum acesta nu a dorit să renunţe, iar Regal refuza lupta, întreaga sală a început să scandeze "Loser!" la adresa englezului. Totuşi, un moment inedit a fost atunci când un spectator, de pe ultimul rând al sălii, a început să scandeze numele lui Regal. În acel moment întreaga sală a început să-l susţină pe veteran, iar cei doi sportivi nu mai înţelegeau nimic. În cele din urmă, tinereţea lui Bourne şi-a spus cuvântul, acesta impunându-se la final. Faza finală a luptei i-a adus pe copii în extaz. Bourne s-a urcat pe corzile ringului, a făcut un salt pe spate, după care a aterizat direct pe Regal, iar spectatorii au numărat împreună cu arbitrul până la trei, Evan fiind declarat câştigător.

Cea mai dezechilibrată partidă a avut loc între cel mai greu wrestler, Mark Henry (1,85 metri şi 190 de kilograme), şi Ted DiBiase (1,91 metri şi 107 kilograme). Primul care a urcat în ring, într-un cor de fluierături, a fost DiBiase, urmat de Henry, favoritul sălii. Observând diferenţa de greutate faţă de Henry, DiBiase a refuzat lupta şi s-a învârtit în jurul ringului aproximativ 10 minute. Când în cele din urmă şi-a făcut curaj şi a încercat să lupte împotriva lui Henry, DiBiase a fost luat pe sus, proiectat la podea, numărat până la trei şi învins.

Cea mai nouă vedetă din WWE, mexicanul "Sin Cara" a fost nevoit să lupte împotriva lui Primo. Portoricanul a fost primul luptător din gală care a luat microfonul şi a interacţionat cu publicul. "N-aţi putea recunoaşte un talent nici dacă v-ar lovi în faţă. Derbedeilor, tăceţi din gură", a fost mesajul lui Primo către cei care nu erau de partea sa. În cele din urmă, portoricanul a fost salutat şi aplaudat de spectatori, asta până când a intrat Sin Cara şi a lui mască în scenă. Susţinut de spectatorii-copii, Sin Cara a "reuşit să câştige lupta".

Duelul frumuseţilor din Sala Polivalentă le-a adus faţă în faţă pe Alicia Fox şi Maryse, pe de o parte, şi Natalya şi Eve Torres, de cealaltă parte. Eve, poate cea mai cunoscută luptătoare de wrestling, şi-a atras instantaneu sala de partea ei. Fetele pun accent pe frumuseţea lor şi mai puţin pe execuţia loviturilor, fanii fiind captivaţi de formele sportivelor. Din această cauză, fiind mai atente la reacţia sălii, la unele lovituri, luptătoarele uitau să se mai "vaite". În cele din urmă, suporterii lui Eve au avut motive de bucurie la finalul duelului cu frumoasa mulatră Alicia Fox.

Irlandezul Sheamus, care a promis înaintea galei că Bucureştiul nu va mai fi la fel după acest spectacol, a reuşit să-şi păstreze centura de campion al Americii, după ce l-a învins în cel mai "echilibrat" meci pe Daniel Bryan. Acesta a fost poate şi cel mai echilibrat duel în ceea ce priveşte împărţirea fanilor între cei doi luptători, sala neavând un favorit clar.

Ultimul duel al nopţii, main-eventul galei, a fost confruntarea dintre The Miz şi CM Punk, pe de o parte, şi legendele WWE John Cena şi Randy Orton, de cealaltă parte. După intrarea lui The Miz, care le-a vorbit spectatorilor într-un mod nu tocmai plăcut, tratându-i ca pe nişte înapoiaţi mintal, şi a coechipierului său CM Punk, paroxismul a atins cote alarmante. Copiii fugeau către culoarul despărţitor dintre ring şi vestiare pentru a-i vedea şi atinge pe cei mai mari wrestleri care au fost vreodată în România.

Primul a intrat Randy Orton, urmat la aproximativ un minut de inegalabilul John Cena şi ale sale şapcă şi tricou pe care scria "Never give up generation", iar toţi cei prezenţi, copii, adolescenţi şi adulţi, au luminat cu ajutorul flash-urilor aparatelor de fotografiat Polivalenta. Întreaga sală scanda "Cena! Cena!", iar lupta pentru recuperarea centurii putea începe, nu înainte ca John să îşi arunce tricoul şi şapca în tribună. Astfel, s-a creat un meleu pentru tricoul lui Cena, iar după ce un copil a reuşit să-l prindă, un adult a încercat să-l ia cu forţa. Intevenţia promptă a oamenilor de ordine a făcut ca lucrurile să nu degenereze, iar adultul a fost evacuat din sală şi predat jandarmilor.

Fiecare lovitură a lui The Miz sau a lui CM Punk în Orton sau Cena era practic un pumn în sufletele copiilor, care sufereau alături de idolii lor. Un copil de cinci-şase ani, venit împreună cu fratele său de 16 ani mai avea puţin şi plângea la loviturile încasate de Cena, iar când John îi lovea pe adversari spunea "Cena al meu! Îl iubesc!". Câţiva copii, de maxim 10 ani, au încercat să sară gardul despărţitor pentru a-l răzbuna pe Cena, după ce acesta a primit o lovitură ilegală, dând cu pumnii în The Miz, spre stupefacţia acestuia. După un duel de circa 25 de minute, timp în care toţi spectatorii au privit meciul în picioare şi se rugau ca favoriţii să întoarcă soarta partidei, care era pe muchie de cuţit, Cena şi Orton s-au impus, făcând ca seara tuturor celor prezenţi să fie una împlinită.

Cena şi Orton au mai zăbovit în ring câteva minute după terminarea partidei pentru a primi aplauzele spectatorilor, iar la final au bătut palma şi s-au fotografiat alături de cei mai norocoşi. Un puşti de zece ani îi spunea mamei sale că nu se mai spală niciodată, deoarece are pe mână transpiraţia lui Cena, în timp ce altul plângea deoarece şi-a atins idolul.

La finalul spectatocului de două ore şi jumătate, cei care nu apucaseră să-şi achiziţioneze un suvenir s-au îmbulzit la stand, însă nu au mai apucat să cumpere amintirile care costau între 40 şi 90 de lei, deoarece organizatorii nu s-au aşteptat la interes atât de mare.

(Material realizat de Andrei Mazurchievici, andrei.mazurchievici@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici