John McEnroe i-a făcut o promisiune neobişnuită lui Rafael Nadal după victoria de la Roland Garros

John McEnroe a promis că „va sta în picioare în mâini timp de un meci întreg în timp ce comentează" dacă cineva se va apropia în viitor de cele 14 titluri de la Roland Garros ale lui Rafael Nadal.

633 afișări
Imaginea articolului John McEnroe i-a făcut o promisiune neobişnuită lui Rafael Nadal după victoria de la Roland Garros

Americanul a făcut promisiunea neobişnuită după ce Nadal şi-a prelungit seria de victorii la Paris, învingându-l pe norvegianul Casper Ruud.

Nadal a fost într-o formă sclipitoare la Roland Garros, în ciuda faptului că a fost nevoit să facă injecţii înainte de meciuri din cauza unei probleme cronice la picior. Spaniolul a cedat doar trei seturi pe parcursul întregului turneu, consolidându-şi astfel titlul neoficial de rege al zgurii.

Nadal a participat pentru prima dată la Openul Franţei la vârsta de 19 ani, în 2005, şi a ridicat trofeul cu acea ocazie, după ce l-a învins în finală pe Mariano Puerta. Şi a continuat să domine la Paris. Spaniolul a participat la ultimele 18 ediţii ale turneului în care a pierdut doar patru meciuri.

În acest an, au existat îndoieli cu privire la posibilitatea ca Nadal să câştige primul său titlu la Roland Garros după 2020, după ce a intrat în turneu îngrijindu-se de accidentarea la picior care l-a afectat încă de la începuturile sale în circuit. Dar el i-a eliminat pe Jordan Thompson, Corentin Moutet şi Botic van de Zandschulp în seturi, în primele tururi, înainte de a scăpa de minunea canadiană Felix Auger Aliassime în cinci seturi, în runda a patra.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a trecut apoi de rivalul său de oviaţă Novak Djokovic, într-o confruntare a titanilor în sferturile de finală, înainte de a-şi asigura locul în turneul final atunci când adversarul din semifinale, Alexander Zverev, a fost nevoit să părăsească terenul într-un scaun cu rotile, după ce s-a accidentat la gleznă la sfârşitul setului al doilea. Nadal şi-a păstrat apoi nervii tari şi a trecut uşor de Ruud în finală.

Iar McEnroe, care a câştigat şapte titluri de Grand Slam, dar nu a ridicat niciodată trofeul French Open, crede în mod clar că dominaţia spaniolului la Paris nu se va mai repeta niciodată.

„Întotdeauna m-am considerat un tip foarte normal, aşa că, dacă eu am făcut-o, poate că şi altcineva o poate face", a declarat Nadal la conferinţa de presă, după ce a câştigat ultimul său titlu de la Roland Garros.

„Este evident că recordul de 22 de Grand Slam-uri este mult mai posibil de bătut, posibil ca cineva să îmbunătăţească acest record. Sunt sigur că se va întâmpla asta. Însă 14 Roland Garros este ceva foarte dificil."

Problema lui Nadal la picior înseamnă că ar putea fi nevoit să rateze Wimbledon, care începe la sfârşitul acestei luni. Dar spaniolul recunoaşte că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a juca la All England Club. „Voi fi la Wimbledon dacă corpul meu va fi pregătit să fie la Wimbledon", a explicat Nadal.

„Asta este. Wimbledon nu este un turneu pe care vreau să îl ratez. Cred că nimeni nu vrea să rateze Wimbledon. Iubesc Wimbledon".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici