Josep Guardiola a susţinut un discurs în favoarea independenţei Cataloniei

Josep Guardiola, antrenorul catalan al echipei Manchester City, a susţinut un discurs în cadrul unei întâlniri cu câteva mii de susţinători ai referendumului pentru independenţa Cataloniei, pe care guvernul spaniol îl consideră ilegal, scrie Associated Press.

722 afișări
Imaginea articolului Josep Guardiola a susţinut un discurs în favoarea independenţei Cataloniei

Josep Guardiola a susţinut un discurs în favoarea independenţei Cataloniei

Guardiola a cerut ca "democraţiile din Europa şi din întreaga lume să fie alături de noi în încercarea de a ne apăra drepturile la liberatea de exprimarea politică şi drept la vot". Carles Puigdemont, preşedintele regional al Cataloniei, a anunţat, vineri, că referendumul pentru indepdenţă va fi organizat pe 1 octombrie.

În replică, Guvernul Spaniei a anunţat că acest vot este ilegal şi nu trebuie să aibă loc. Potrivit Articolului 155 din Constituţia Spaniei, autorităţile de la Madrid au puterea de a interveni direct în administrarea guvernului regional din Catalonia, obligându-l să renunţe la vot. Regiunea autonomă Catalonia, a cărei capitală este Barcelona, contribuie cu o cincime din Produsul intern brut (PIB) la economia Spaniei.

Josep Guardiola este fost jucător şi antrenor al echipei FC Barcelona, pentru care a jucat în perioada 1987-2001 şi pe care a antrenat-o în perioada 2007-2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici