Rafael Nadal a câştigat turneul de la Roland Garros şi va fi, de luni, pe locul 2 ATP / Nadal: Este cel mai important turneu din cariera mea. Nu pot descrie ceea ce simt aici

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, locul 4 în clasamentul ATP, a câştigat, duminică, finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 16.700.000 de euro.

2098 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal a câştigat turneul de la Roland Garros şi va fi, de luni, pe locul 2 ATP / Nadal: Este cel mai important turneu din cariera mea. Nu pot descrie ceea ce simt aici

Rafael Nadal a câştigat turneul de la Roland Garros şi va fi, de luni, pe locul 2 ATP

Nadal l-a învins, scor 6-2, 6-3, 6-1, pe elveţianul Stanislas Wawirnka, locul 3 ATP, două ore şi şapte minute. Este al 10-lea titlu câştigat de Nadal la Paris, pe zgura de la Roland Garros. Primul set a fost echilibrat până la scorul de 3-2 în favoarea lui Nadal, când spaniolul a câştigat contra serviciului şi s-a distanţat la 4-2. Rafael Nadal a câştigat şi următoarele două game-uri, cu încă un break, şi a pus capăt setului, scor 6-2, în 43 de minute.

În actul secund Nadal s-a distanţat rapid la 3-0, după un break în game-ul doi, avantaj pe care nu l-a mai cedat până la final, când s-a impus, scor 6-3, în 44 de minute. În decisiv, Wawrinka i-a luat doar un singur game lui Nadal, care a pus capăt finalei cu 6-1, set închis în 40 de minute.

Pentru câştigarea turneului parizian, Rafael Nadal va încasa un cec în valoare de 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte în clasamentul ATP. Spaniolul va urca, începând de luni, pe poziţia a doua în ierarhia mondială.

Rafael Nadal a câştigat, duminică, al 10-lea trofeu la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros după ce a trecut, 6-2, 6-3, 6-1, de Stanislas Wawrinka. În timpul ceremoniei de acordare a trofeului, spaniolul a mulţumit tuturor şi spus că este foarte emoţionat.

Spaniolul a fost prea puternic pe durata a două săptămâni. Wawrinka şi-a uitat factorul "wow" la vestiare, iar Nadal a găsit din ce în ce mai apăsat ritmul pe forehand. Şi pe rever. Şi finala a fost un marş triumfal, pe covorul roşu, spre istorie. 2017 este anul în care tenisul a făcut o călătorie înapoi în timp. După ce Federer a câştigat titlul numărul 18 la Australian Open, Rafa Nadal ia al zecelea trofeu la Paris. Greu de spus care record e mai mare. Cu siguranţă însă, ambele sunt mai mari puse în paralel. Povestea este mai frumoasă pentru că au fost reuşite în acelaşi an.

"Mulţumesc! Este incredibil! Mulţumesc tuturor! Sunt extrem de emoţionat acum! Este cel mai important turneu din cariera mea. Nu pot descrie ceea ce simt aici. Nu se compară emoţiile şi adrenalina pe care le am aici la Paris, cu nimic în lume!. Mulţumesc ,Toni! Avem împreună zece trofee! Ne vedem la anul", a spus Rafael Nadal în timpul premierii, la Eurosport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici