JOT Nanjing: Naţionala masculină de baschet 3x3, eliminată în sferturile de finală

Naţionala de baschet masculin 3x3 a României a fost eliminată, luni, în sferturile de finală, iar cea feminină a fost învinsă în optimi, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing.

79 afișări
Imaginea articolului JOT Nanjing: Naţionala masculină de baschet 3x3, eliminată în sferturile de finală

JOT Nanjing: Naţionala masculină de baschet 3x3, eliminată în sferturile de finală

Naţionala masculină s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei după ce a ocupat locul 6 în grupa B. Luni, echipa României, formată din jucătorii Kuti Nandor, Dragoş Gheorghe, Tudor Gheorghe şi Bogdan Nicolescu a învins Slovenia în 16-imi, cu scorul de 20-14, calificându-se în sferturile de finală. Meciul eliminatoriu din această fază s-a disputat luni seară, iar tricolorii au pierdut cu Franţa, scor 11-19.

Tot luni, la feminin, Ana Ferariu, Kincso Kelemen, Peter Timea şi Iringo Debreczi au cedat în faţa Spaniei, cu scorul de 14-18, în optimi, astfel încât au ratat sferturile de finală ale competiţiei.

Delegaţia României a cucerit până în prezent cinci medalii la Jocurile Olimpice de Tineret: argint - judoka Ştefania Dobre, la categoria 63 de kilograme, două medalii de aur - echipajele de dublu rame fără cârmaci, feminin şi masculin, argint - Andrei Rareş Toader, la aruncarea greutăţii şi tot argint - Alexandru Mihăiţă Novac, la aruncarea suliţei.

Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) se dispută între 16 şi 28 august şi fiind o competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

România este reprezentată de 41 de sportivi (23 de fete şi 18 băieţi), iar dintre aceştia, zece au participat şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul trecut, de la Utrecht, de unde opt au revenit în ţară cu cel puţin o medalie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici