Jucătorii de la Cupa Mondială, confirmări şi dezamăgiri

De la zâmbetul luminos al lui James Rodriguez până la muşcătura lui Luis Suarez devenită subiect de discuţie în întreaga lume, Cupa Mondială a avut parte de jucători care s-au afirmat îm mod pozitiv, dar şi de fotbalişti care au dezamăgit prin prestaţie sau comportament, notează AFP.

341 afișări
Imaginea articolului Jucătorii de la Cupa Mondială, confirmări şi dezamăgiri

Jucătorii de la Cupa Mondială, confirmări şi dezamăgiri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jucătorii din top

James Rodriguez - Absenţa lui Falcao, din cauza unei accidentări? Columbia aproape că a uitat asta, iar acum are pe buze alt nume: James Rodriguez. El şi-a sărbătorit cu demnitate ziua de naştere la 12 iulie (23 de ani), pentru că este revelaţia turneului. Jucătorul echipei AS Monaco a înscris unul din cele mai frumoase goluri ale competiţiei, la meciul cu Uruguay, şi în acea zi toată lumea a învăţat atunci să îi pronunţe prenumele - "Ramess", nu ca în limba engleză. Fizicul său plăcut şi dansul de după goluri au cucerit planeta. Twittosfera l-a transformat în James Bond, cu smoking şi pistol. Când a plâns după eliminarea Columbiei în sferturile de finală ale CM, după meciul cu Brazilia, adversarii Marcelo şi David Luiz au fost primii care l-au consolat. Una din imaginile frumoase de la Cupa Mondială.

Neymar, solidar cu colegii săi - Visul Cupei Mondiale s-a irosit odată cu fracturarea uneia din vertebrele sale de către columbianul Zuniga, în sferturile de finală. Ia Neymar a asistat neputincios la televizor la înfrângerea suferită de echipa Braziliei în semifinala cu Germania, scor 1-7. Ar fi putut rămâne în casa sa din Sao Paulo pentru a se relaxa. Dar el a revenit să îşi vadă colegii în cantonamentul de la Teresopolis şi a fost prezent la finala mică, pierdută de brazilieni în faţa Olandei, scor 0-3. A fost aplaudat la scenă deschisă într-o conferinţă de presă susţinută după accidentare, în care a plâns şi a spus că ar fi putut ajunge într-un scaun cu rotile dacă ar fi fost lovit doi centimetri mai sus. Şi-a arătat nivelul înalt până la accidentare, înscriind patru goluri şi având un comportament remarcabil.

Portarii de la CM - Niciodată nu s-a vorbit atât despre portarii de la un turneu final al Cupei Mondiale. Şi de bine, nu cum s-a întâmplat cu Harald Schumacher, care l-a faultat extrem de dur pe Patrick Battiston în 1982. Goalkeeperii de acum se numesc Ochoa (Mexic), Enyeama (Nigeria), Krul (Olanda), Howard (SUA), Navas (Costa Rica), Romero (Argentina) şi Neuer (Germania). Ultimii trei chiar au fost nominalizaţi pentru titlul de cel mai bun portar de la CM (n.r.- a câştigat Neuer). Cazul lui Romero este chiar unul special, dearece argentinianul a jucat în sezonul trecut doar în nouă meciuri pentru AS Monaco, fiind rezervă.

Jucătorii care au dezamăgit

"Dracula" Suarez - Cine ar putea să uite o astfel de imagine? Luis Suarez şi-a înfipt dinţii în umărul fundaşului italian Giorgio Chiellini în timpul meciului dintre Uruguay şi Italia. Şi în loc să îşi ceară scuze imediat, Suarez - recidivist în această privinţă - a negat evidenţa în faţa presei şi, mai grav, în faţa Comisiei de Disciplină a FIFA. Sancţiunea a fost pe măsura gestului: nouă meciuri suspendare şi interdicţie de patru luni din orice activitate legată de fotbal. Fără el, echipa Uruguayului a fost eliminată în optimile de finală.

Cristiano Ronaldo - Câştigătorul Balonului de Aur a fost ca o umbră la primul meci de la CM, Portugalia fiind învinsă cu scorul de 4-0 de Germania. Apoi, a fost prea târziu pentru a încerca să răstoarne situaţia. Jucătorul echipei Real Madrid a părăsit cu naţionala portugheză turneul final al CM după primul tur şi l-a văzut la televizor pe marele său rival, Lionel Messi de la FC Barcelona, ajungând până în finală cu Argentina.

Iker Casillas, turneul în plus - El, în calitate de căpitan al naţionalei Spaniei, a ridicat trofeele Euro-2008, CM-2010 şi Euro-2012. Însă în Brazilia, a fost ridiculizat de Robben şi de colegii acestuia la meciul cu Olanda, scor 1-5. A fost un turneu în plus pentru "San Iker". Trebuia să se aştepte la asta: Casillas nu mai jucat pentru Real Madrid în campionatul Spaniei, ci doar în Liga Campionilor. Este adevărat că argentinianul Romero a jucat şi mai puţin pentru AS Monaco. Dar el are 27 de ani, iar Casillas are 33.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici