Jucătorii de top primesc un tratament mai bun la Wimbledon, spune Alize Cornet

Jucătoarele mai slab clasate nu sunt tratate de la egal la egal cu marile nume la Wimbledon, a declarat joi franţuzoaica Alize Cornet, fostul număr 11 mondial, după ce a pierdut în turul al doilea.

295 afișări
Imaginea articolului Jucătorii de top primesc un tratament mai bun la Wimbledon, spune Alize Cornet

Jucătorii de top primesc un tratament mai bun la Wimbledon, spune Alize Cornet

Cornet a ajuns la al 16-lea turneu de la Wimbledon şi a fost învinsă de campioana în exerciţiu Elena Rybakina, cu 6-2, 7-6(2).

Jucătoarea în vârstă de 33 de ani, aflată în prezent pe locul 74 şi care participă la cel de-al 66-lea Grand Slam consecutiv, un record al erei profesioniste feminine, a declarat că a observat diferenţa la All England Club în acest an.

"Este un tratament diferit la fiecare Slam", a spus ea, citată de Reuters. "Când sunt acasă, la Roland Garros, am priorităţi asupra terenurilor, îi cunosc pe toţi, pot cere când vreau să joc.

"Cred că organizaţia face totul pentru ca jucătorul francez să aibă succes acolo.

"Apoi, la Wimbledon, ai o diferenţă uriaşă între jucătorii capi de serie şi ceilalţi jucători. Acest lucru nu este nou. Diferenţa de tratament şi de bilete."

Rugată să dea mai multe detalii, Cornet a spus că a primit doar două bilete pentru victoria din primul tur pe un teren exterior, dar a primit 40 pentru meciul cu Rybakina de pe Centre Court - ceea ce nu este surprinzător, poate, având în vedere că Centre Court are 15.000 de locuri.

"Asta explică totul", a declarat Cornet reporterilor. "Nimeni nu a putut veni. Nu am putut să o invit nici măcar pe una dintre cele mai bune prietene ale mele, care era acolo. Două bilete pe terenul exterior, este prea puţin.

"Trebuie să acorzi un pic mai mult credit jucătorilor care joacă pe terenurile exterioare. Acest turneu există datorită tuturor jucătorilor, nu doar celor care joacă pe terenurile mari."

US Open şi Australian Open au fost mai echitabile, potrivit lui Cornet, dar ea a spus că cel mai bun mod de a primi tratament prioritar este să urci mai sus în clasament.

"Bineînţeles că te simţi un pic mai confortabil atunci când eşti o jucătoare mai bună, dar aşa funcţionează societatea. Cu cât eşti mai bun şi cu atât ai mai multe avantaje. Aşa funcţionează", a spus ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici